"Vláda by mala predložiť aj návrh na zrušenie diaľničných známok pre ľudí", tvrdí Danko
11 | 02 | 2020 I TASR

Vláda by sa mala v stredu (12. 2.) zaoberať aj návrhom na zrušenie diaľničných známok pre fyzické a právnické osoby, či živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony. To je ďalšia z politických podmienok mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má uskutočniť. Avizoval to predseda SNS Andrej Danko.


"Sám som chodil päť hodín z Revúcej do Bratislavy a späť niekoľko rokov. Nechcem sa hanbiť pred ľuďmi, že štát od nich berie poplatky za diaľničné známky," vyhlásil v utorok Danko.

Toto opatrenie by sa podľa jeho slov malo dotknúť aj právnických osôb a živnostníkov s vozidlami do 3,5 tony. "Priznávam, že je to jedna z politických podmienok mimoriadnej schôdze a je to súčasne aj moja výzva, aby sa úplne zmenili zákony, ktoré určujú výšku nielen diaľničných známok, ale aj mýta, a aby sa zmenil systém výstavby diaľnic," podotkol Danko, ktorý chce, aby ľudia vedeli, že štát zodpovedne koná a "nechce od ľudí niečo, čo si nezaslúži". Zároveň podotkol, že toto opatrenie "nie je žiadnym výstrelom do tmy".

Pellegrini navrhuje, aby vláda stiahla svoj podpis spod Istanbulského dohovoru
Predseda vlády SR Peter Pellegrini navrhuje, aby vláda stiahla svoj podpis spod Istanbulského dohovoru. Povedal to na tlačovej konferencii po dnešnom stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov k tejto téme. Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | TASR