V kauze falšovania zmeniek sa obžalovaní vyjadrujú k dôkazom
11 | 02 | 2020 I TASR

V kauze falšovania zmeniek TV Markíza sa v utorok obžalovaní Marian K. a Pavol R. vyjadrujú k dôkazom, pri ktorých vykonávaní neboli prítomní. Žiadne svedecké výpovede naplánované nie sú. Splnomocnenci Markízy očakávajú ukončenie dokazovania, obhajoba chce v dokazovaní pokračovať.


Predseda senátu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Emil Klemanič v pondelok (10. 2. ) avizoval, že v utorok rozhodne o ďalšom postupe v zmysle Trestného poriadku. Nie je tak jasné, či bude dokazovanie pokračovať predvolávaním ďalších svedkov, alebo sa dokazovanie ukončí a prejde sa k záverečným rečiam. Tie môžu predchádzať vyhláseniu rozsudku.

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

"Istanbulský dohovor je v rozpore s Ústavou SR", tvrdí Danko
Istanbulský dohovor je v rozpore s Ústavou SR, nemal by byť súčasťou právneho poriadku Slovenska. Na pondelkovej tlačovej konferencii po stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov to vyhlásil predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS).... Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | TASR


Marian K. je obžalovaný i z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.