Turecko zaútočilo na pozície sýrskej armády potom, čo bolo zabitých 5 tureckých vojakov pri ostreľovaní
10 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Päť tureckých vojakov bolo zabitých pri ostreľovaní pozorovacieho stanovišťa v sýrskej provincii Idlib, uviedla Ankara a následne obvinila Damask z útoku. Turecké sily potom zaútočili na pozície sýrskej armády. Informuje portál RT.


"Päť našich vojakov bolo zabitých a päť ďalších bolo zranených pri ostreľovaní sýrskou armádou," uviedlo turecké ministerstvo obrany v pondelok a dodalo, že "bola spustená odvetná paľba".

Nie je to prvý incident ostreľovania medzi tureckými a sýrskymi silami v Idlibe. Pred týždňom bolo sýrskym delostrelectvom zabitých šesť tureckých vojakov pri incidente, na ktorý Rusko reagovalo, že to bol výsledok nesprávnej komunikácie.

Obetiam by sa dalo predísť, ak by Ankara riadne informovala Damask, že sa presúvajú ich vojaci v pohraničnej oblasti, v ktorej v tom čase Sýria vykonávala protiteroristickú operáciu.

Turecko vyzvalo Moskvu, aby vyvinula tlak na Damask, aby zastavil svoju ofenzívu v Idlibe.

Provincia Idlib v severozápadnej Sýrii zostáva poslednou teroristickou enklávou v krajine.

Rusko začína výcvik indických astronautov pre ich prvú vesmírnu misiu s posádkou
Štyria indickí astronauti, ktorí sa zúčastnia prvej vesmírnej misie s posádkou v ich krajine, začali výučbu v ruskom Stredisku prípravy kozmonautov J. A. Gagarina (CTC) po tom, čo doma prešli prísnym výberovým konaním. Informuje o tom portál... Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | Marek Molnár