Indický politik žiada zákaz burky, pričom tvrdí, že ich používajú „teroristi“ na ukrytie sa pred políciou
10 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Štátny tajomník štátu Uttarpradéš, Raghuraj Singh, vyzval na úplný zákaz nosenia burky, pričom naznačil, že ich využívajú teroristi na to, aby sa vyhli stretnutiu s políciou. Informuje spravodajský portál The Times of India.


Singh vo svojom odkaze na nedávne násilné protesty tvrdí, že zločinci a „teroristi“ používajú burku na utajenie svojej identity.

Politik z vládnucej strany Bharatiya Janata vyzval Indiu, aby zakázala nosenie moslimskému závoju, pričom uviedol ako príklad Srí Lanku, ktorá zakázala burky po bombových útokoch cez Veľkonočnú nedeľu, pri ktorých zahynulo 259 ľudí a mnoho ďalších bolo zranených. Dodal, že to bolo zvykom v arabských krajinách, ale nie v Indii, ktorá je prevažne hinduistická.



Keď čelil indickým médiám v súvislosti s jeho kontroverzným vyhlásením, tak uviedol: „Necítim ľútosť nad tým, čo som povedal.“

Nie je to po prvýkrát, čo Singh vyvolal kontroverznú diskusiu. V januári tvrdil, že ktokoľvek, kto bude protestovať proti premiérovi Modimu alebo hlavnému ministrovi Uttarpradéša Adityanathovi, bude „pochovaný zaživa“. Uviedol tiež, že protinacionalisti „zomrú ako psi“.

Irán predstavil novú balistickú raketu vyrobenú z kompozitných materiálov (FOTO)
Teherán predstavil novú modernú balistickú raketu s motorom vyrobeným z kompozitných materiálov. Nová raketa bude dvakrát ľahšia ako staršie modely, ale má väčší dolet. Informuje portál Islam Times. Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | Marek Molnár