Najpopulárnejšou političkou na Slovensku je prezidentka Zuzana Čaputová
09 | 02 | 2020 I SITA

Pellegriniho popularita postupne klesá.


Najpopulárnejšou političkou na Slovensku je prezidentka Zuzana Čaputová. Dôveruje jej 58 percent Slovákov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Prieskum na vzorke 1 013 respondentov bol urobený medzi 15. a 22. januárom. Druhým najdôveryhodnejší politikom je premiér Peter Pellegrini (Smer- SD), ktorému dôveruje 39 percent opýtaných. Pellegriniho popularita postupne klesá. V júni mu dôverovalo 52 percent opýtaných.

"Ak voľby vyhrá ĽSNS, vstúpim s ňou do rokovaní", tvrdí Čaputová
Ak ĽSNS vyhrá tohtoročné parlamentné voľby, prezidentka Zuzana Čaputová vstúpi s touto stranou do rokovaní. Považuje to za rešpektovanie vôle ľudí. Povedala to v nedeľňajšej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Čítať ďalej
26 | 01 | 2020 | TASR


Tretím je bývalý prezident Andrej Kiska (Za ľudí), ktorému verí 29 percent opýtaných. Aj jeho popularita však dlhodobo klesá. Rovnakú dôveru ako exprezident požíva aj Igor Matovič (29 percent). V zásade podobné čísla platia aj pri ostatných straníckych lídroch. Za Kiskom nasleduje predseda Sme rodina Boris Kollár (28 percent), líder Progresívneho Slovenska Michal Truban (27 percent) a s 26 percentami bývalý minister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker (Dobrá voľba).

Zhodne po 22 percentách majú predsedovia Spolu-OD Miroslav Beblavý, Andrej Danko (SNS) a Marián Kotleba (ĽSNS). Približne dvadsať percent ľudí dôveruje predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi (20 percent) a šéfovi Smeru Robertovi Ficovi (19 percent). Zo strán, ktoré majú šancu sa dostať do parlamentu najmenej ľudí dôveruje Alojzovi Hlinovi (KDH) a Bélovi Bugárovi (Most-Híd). Obom dôveruje 14 percent respondentov

Ľudia sa v prieskume vyjadrovali ku konkrétnym 16 politikom, ktorých mená im anketári prečítali. Pri každom mali označiť, či im dôverujú, nedôverujú, alebo nevedia odpovedať.

EXKLUZÍVNE: Veľký prehľad predvolebných prieskumov
Hlavný denník vám prináša súhrnné dáta z predvolebných prieskumov za posledné obdobie. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | redakcia