„Muž v afganskej uniforme“ zabil 2 amerických vojakov a ďalších 6 zranil
09 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Americká armáda potvrdila, že najmenej dvaja členovia americkej služby boli zabití a šesť ďalších bolo zranených potom, čo jednotlivec v „afganskej uniforme“ vyzbrojený guľometom začal strieľať na spoločnú hliadku v Afganistane. Informuje portál BBC.


K incidentu došlo v sobotu v provincii Nangarhar, keď sa spoločná hliadka amerických a afganských síl vracala z „kľúčového stretnutia“, uviedol hovorca ozbrojených síl USA v Afganistane.



Zranení členovia vojenskej služby dostávajú lekárske ošetrenie v americkom zariadení, dodal plukovník Sonny Leggett a nezdieľal žiadne podrobnosti o stave zranených.

"Stále zhromažďujeme informácie a príčina alebo motív útoku nie je v súčasnosti známy," dodal plukovník.

Nikto si nenárokoval zodpovednosť za útok, ale vzhľadom na uniformu je možné, že to bol člen afganskej armády alebo šlo o podvrh. Vo východnej provincii Nangarhar sú navyše aktívni teroristi Talibanu a pridružené skupiny islamského štátu (IS, predtým ISIS).

Francúzske a malijské jednotky zabili 30 islamistov v oblasti Sahelu
Francúzske a malijské jednotky v uplynulých dňoch pri svojej spoločnej operácii v oblasti Sahelu zabili ďalších 30 extrémistov z ozbrojených džihádistických skupín, informovala v sobotu agentúra AFP. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | TASR