"O stretnutí R. Fica s Marianom K. viem z dôveryhodného zdroja", tvrdí Kollár
08 | 02 | 2020 I TASR

Líder opozičného hnutia Sme rodina Boris Kollár tvrdí, že má informáciu o stretnutí predsedu strany Smeru-SD Roberta Fica s obžalovaným Marianom K. v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora z dobre informovaného a dôveryhodného zdroja.


Kollár to uviedol v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy s tým, že dôkaz má potvrdený a ak bude orgánmi činnými v trestnom konaní požiadaný, tak ho zverejní.

"Mám to zo zdroja, ktorý sa nám aj v minulosti osvedčil," podotkol Kollár. Na to, že sa mal Fico stretnúť s Marianom K., obžalovaným z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, upozornil líder Sme rodina minulý týždeň v diskusnej relácii TV Markíza. Vyhlásil v nej, že Fico sa stretol s Marianom K. a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, kde sa podľa neho dohadovali o tom, ako si rozdelia prokuratúru a ako sa bude voliť Trnka. Zo stretnutia podľa Kollára existujú aj záznamy.

Ľudia sú viac ako zisk, tvrdí Solidarita–Hnutie pracujúcej chudoby (Rozhovor)
Za najväčšie problémy Slovenska považuje Solidarita–Hnutie pracujúcej chudoby predovšetkým nízke ohodnotenie pracujúcich, nespravodlivosť a nevymožiteľnosť práva, stratu dôvery v štát a verejné inštitúcie. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | TASR


Predseda strany Most-Híd Béla Bugár v relácii Sobotné dialógy uviedol, že nič o takomto stretnutí nevie a informácie má len z médií. "Ak pán Kollár má dôkazy, bolo by užitočné, aby boli aj zverejnené," povedal Bugár.

Fico minulý týždeň reagoval, že nebude konkretizovať, či sa stretol alebo nestretol s obžalovaným Marianom K. v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora. "Ak niečo je, zverejnite to," vyzval médiá na utorkovej (4. 2.) tlačovej konferencii s tým, že ho nemajú otravovať s nezmyslami.

Fico zopakoval, že Mariana K. stokrát stretol na spoločenských podujatiach médií. Podotkol, že práve médiá ho spoločensky vytvorili. K tomu, či bol v danej veci vypovedať na polícii, sa jednoznačne nevyjadril. "Ja chodím na políciu ako na husle, už ani neviem k čomu som bol vypočúvaný kedy," uviedol.

Alternatívne médiá strašia "slniečkárov"
Pomenovanie dezinformačné médium sa používa účelovo a propagandisticky Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | Peter Bachan



gru bac mia