NAKA POČAS MEDZINÁRODNEJ AKCIE ZADRŽALA NA SLOVENSKU SEDEM OSÔB
08 | 02 | 2020 I TASR

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) rozbili organizovanú skupinu. Počas medzinárodnej policajnej akcie "Bossanova" zadržali na Slovensku šesť mužov a jednu ženu.


Obvinili ich zo zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami a zo zločinu neoprávneného podnikania. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Páchatelia, na ktorých mala byť medzinárodná akcia zameraná, mali podľa polície predávať lieky na podporu potencie bez príslušných oprávnení na predaj, uchovávanie a ďalšiu distribúciu. Polícia zdôraznila, že liečivá pritom obsahovali účinné látky, viazané na lekársky predpis.

Podľa zistení polície mali lieky distribuovať do nemecky hovoriacich krajín aj na Slovensko. Tu ich mali uskladniť predtým, ako ich poslali zákazníkom, ktorí si ich objednali cez internet.

Po dopravnej nehode môže finančne pomôcť životné poistenie
Počet dopravných nehôd na Slovensku vlani síce medziročne klesol, avšak pribudlo tých smrteľných. Najčastejšou príčinou dopravnej nehody bolo podľa policajných štatistík porušenie povinností vodiča, medzi čo patrí napríklad aj telefonovanie za... Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | SITA


Policajti v rámci akcie zasahovali na Slovensku v okrese Trnava, Galante a v Šali. "Počas piatich domových prehliadok zaistili rôzny dôkazový materiál, okrem mobilov, listín, počítačov, USB nosičov, platobných kariet aj takmer tisícku rôznych tabliet," priblížila polícia.

Podľa jej slov hrozí páchateľom po dokázaní viny za neoprávnené zaobchádzanie s liekmi a liečivami trest odňatia slobody na tri až osem rokov a za neoprávnené podnikanie štyri až osem rokov.

Policajti zasahovali okrem Slovenska v ďalších štyroch krajinách, a to v Nemecku, Francúzsku, Poľsku, Českej republike. Akciu Bossanova spustili 5. februára o 4.00 h.

Za nové služobné preukazy policajtov zaplatí Ministerstvo vnútra 364.170 eur, prvé prídu v marci
Ministerstvo vnútra (MV) SR zaplatí za nové služobné preukazy policajtov, zamestnancov rezortu a Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) celkovo 364.170 eur. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | TASR