Americkí senátori hrozia Twitteru sankciami, pokiaľ necenzuruje iránske vedenie
08 | 02 | 2020 I Timotej Dudka
Americkí senátori požadujú spoločnosť Twitter, aby zakázala účty dvoch najvyšších iránskych predstaviteľov alebo v opačnom prípade čelila „hnevu amerických sankcií". Informoval portál RT.



 

Napriek ustanoveniam bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu, podľa ktorých sú určité internetové platformy, vrátane sociálnych médií, oslobodené od sankcií voči Iránu, štyria americkí republikánski zákonodarcovia v spoločnom liste trvali na tom, že najvyšší vodca Iránu, Ali Khamenei a minister zahraničných vecí, Mohammad Javad Zarif nespadajú pod túto ochranu a požadujú, aby ich účty Twitter okamžite zakázal.

„Twitter si je vedomý týchto účtov a ich prepojení s iránskym režimom a napriek tomu im poskytuje internetové komunikačné služby.“ Uviedli americkí senátori a náslende označili ako trestný čin.

Konzervatívni vodcovia musia prežiť!, tvrdí Orbán
Hospodársky úspech ako predpoklad konzervatívnej politiky pomenoval v utorok v Ríme predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na konferencii Národný konzervativizmus. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | Karolína Kristínová


Senátori tvrdili, že tým, že Twitter umožnil iránskym úradníkom zdieľať postavenie svojej krajiny so zvyškom sveta, poskytoval Iránu „službu“ v rozpore s výkonným príkazom podpísaným prezidentom Trumpom minulý rok v júni, ktorý Američanom zakazoval akúkoľvek výmenu informácii s Teheránom.

List podpísali americkí senátori Ted Cruz (R-TX), Marsha Blackburn (R-TN), Tom Cotton (R-AR) a Marco Rubio (R-FL). Spoločnosť Twitter na daný dopyt po selektívnej cenzúre ešte nereagovala.

Údajná hrozba vedie amerických senátorov k zavedeniu spoločnej kampane voči viacerým platformám sociálnych médií, vďaka čomu došlo minulý mesiac k odstráneniu desiatok účtov, patriacim sankcionovaným jednotlivcom a subjektom, vrátane sýrskych, iránskych a venezuelských úradníkov.

Pri výbuchu vozíka s ohňostrojom na indickom náboženskom festivale zomrelo viac ako tucet ľudí
Náboženský festival v indickom severnom štáte Pandžáb sa skončil tragédiou, keď pri výbuchu vozíka s ohňostrojom zomrelo viac ako tucet ľudí. Informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 02 | 2020 | Marek Molnár