Niektorí z vedcov tvrdia, že koronavírus je biologickou zbraňou! Našli v ňom stopy HIV
04 | 02 | 2020 I Imrich Kovačič / Redakcia HD

V koronavíruse objavili stopy HIV. Podľa vedcov sa do neho mohli dostať aj zámerne. Vďaka vkladu zložky HIV sa tak pôvodný zvierací vírus stal pre ľudí nákazlivý a smrteľný. Štúdiu publikoval vedecký portál bioRxiv.


Neočakávaná podobnosť jedinečných inzertov v proteíne spike 2019-nCoV s HIV-1 gp120 a Gag lekári využívajú na liečbu koronavírusu a nasadili už aj liečbu používanú na chorobu AIDS. Tá sa totiž ukazuje ako jeden z funkčných prostriedkov na boj s koronavírusom.


Vedci, ktorí článok publikovali na spomínanom portáli však následne svoju štúdiu revidovali a závery upravili. Stalo sa tak potom, ako čelili vlne kritiky iných vedcov a výskumníkov, ktorí sa koronavírusom takisto zaoberajú. Závery sú aj napriek tejto kritike stále otázne a ani spochybnenie záverov nevyvrátilo publikovanú teóriu.


Navyše čínski lekári zistili, že sa koronavírus pripája k pľúcnym receptorom, ktoré sa vyskytujú päťkrát častejšie u ázijských mužov než u afrických alebo indoeurópskych. Aj ázijské ženy majú menej ako polovičné množstvo týchto receptorov ako ich muži. O podrobnej štúdii už informovalo množstvo svetových médií. Vedecké závery o tom, či ide naozaj o umelo vloženú sekvenciu, alebo sa táto objavuje aj v tomto type koronavírusu sa však rôznia. Podobné sekvencie sa totiž objavili aj v iných koronavírusoch.


Z výsledkov štúdie však vyplýva, že zástupcovia bielej rasy, sú za štandardných podmienok voči koronavírusu v podstate imúnni. Chráni ich pred ním inhibítor acetylcholín.


Že nový čínsky vírus môže byť umelo vytvorený, už avizoval i ruský vojenský expert, doktor vojenských vied, špecialista vojenských politických vied, člen Ruskej akadémie raketového a delostreleckého vojska, kapitán prvého stupňa a prvý podpredseda Akadémie geopolitických vzťahov Konštantín Sivkov.


Jeho zatiaľ iba nepodložená teória sa tak týmto objavom môže stať vysoko aktuálna. Vedci sú však vo svojich záveroch opatrní.



Šíri sa rýchlo a ľahko. Z čínskeho koronavírusu bude pandémia, zhodujú sa vedci
Stále viac vedcov sa zhoduje, že z epidémie nového koronavírusu, ktorý pochádza z Číny, sa pravdepodobne stane pandémia. Čítať ďalej
04 | 02 | 2020