Ľudí sledujú drony, ak nemajú rúšku, „hrešia“ ich
01 | 02 | 2020 I Natália Sollárová

Na svete je aktuálne už viac ako 12-tisíc prípadov koronoavírusu, epidémia postupuje ďalej. V snahe zabrániť jej šíreniu sa ľuďom v Číne prihovárajú aj drony.


Podľa najnovších správ CNN, čínske mestá a dediny sa uchýlili k tomu, že ľudí v uliciach monitorujú drony a v prípade, že nemajú na tvári rúšku, pomocou reproduktora ich na to upozornia.

Na videách šíriacich sa cez sociálne siete sú zábery ľudí, ktorých hlas z dronu posiela domov, pretože im chýba rúška a nemajú sa potulovať po vonku.

Napríklad, staršiu ženu zastihol počas prechádzky: „Áno, tetuška, to s vami hovorí dron. Nemali by ste chodiť bez masky. Radšej by ste mali ísť domov a nezabudnite si umyť ruky...“.

Ďalší človek bol oslovený: „...žijeme v nezvyčajných časoch. Prečo ste vyšli von bez masky?“ Sledovaného muža to zrejme pobavilo a tak mu dron oznámil, aby sa neusmieval, ale nasadol na svoj vozík a ihneď odišiel domov.

Niektorí originálny spôsob na zvyšovanie povedomia o chorobe chvália, iní ho považujú za desivý.

Global Times informovali, že miestni predstavitelia vyvesili do priestoru rôzne slogany, v snahe udržať obyvateľstvo počas epidémie doma, aby zabránili ďalšiemu šíreniu vírusu. Nie všetci to však rešpektujú.



Spoločnosť Apple uzavrela všetky obchody v Číne kvôli obavám z koronavírusu
Spoločnosť Apple dočasne uzatvorila do 10. februára všetky svoje maloobchodné predajne a kancelárie v celej Číne, v rámci preventívnych opatrení z vypuknutia smrteľného koronavírusu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 02 | 2020 | Marek Molnár