Hasiči už vyše 24 hodín likvidujú požiar výrobnej haly
28 | 01 | 2020 I TASR

Už viac ako 24 hodín zasahujú hasiči pri požiari výrobnej haly v Šuranoch, ktorý vypukol v pondelok (27. 1.) v skorých ranných hodinách. Hasiči pokračovali s jeho likvidáciou počas celej noci. „Situácia je oproti včerajšiemu dňu nezmenená,“ uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).


Podľa jej slov majú hasiči požiar pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje. Momentálne na jeho likvidácii pracuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 20 kusmi hasičskej techniky. Na mieste sa nachádzajú hasiči zo všetkých hasičských staníc Nitrianskeho kraja, príslušníci z Galanty a Pliešoviec a členovia niekoľkých dobrovoľných hasičských zborov.

V blízkosti požiaru je kontajner pre dlhodobé zásahy i nafukovací stan, v ktorom bolo zriadené zázemie pre zasahujúcich hasičov a členov riadiaceho štábu. „Z dôvodu, že došlo k zmene poveternostných podmienok, vykonávajú pracovníci kontrolného chemického laboratória merania škodlivín v ovzduší v meste Šurany. Pri poslednom meraní zaznamenali hodnoty, ktoré nie sú pre ľudský organizmus škodlivé, avšak môžu byť dráždivé. Z tohto dôvodu boli občania mesta vyzvaní, aby sa nezdržiavali v exteriéri,“ doplnila Farkasová.