Brankárska výmena medzi Popradom a Novými Zámkami. "Kamzíci" získali Kristína za Nechvátala
23 | 01 | 2020 I SITA

Kluby hokejové kluby Tipsport ligy 2019/2020 HK Poprad a HC Mikron Nové Zámky sa rozhodli vymeniť si brankárov. Ako informujú weby oboch tímov, popradskí "kamzíci" získali Mateja Kristína a ku konkurencii poslali Patrika Nechvátala. V ligovej tabuľke sú na tom aktuálne výrazne lepšie Popradčania na 4. mieste, Novozámčanom patrí jedenásta pozícia.


"Záujem Popradu som evidoval už pred sezónou, no vtedy som sa rozhodol, že ešte zostanem v Nových Zámkoch. Počas aktuálnej sezóny však prebehol ďalší kontakt, ponuka ma, navyše, oslovila, a tak som na to kývol. Kluby sa dohodli medzi sebou, a preto by som sa chcel poďakovať Zámkom za to, že mi umožnili tento prestup. Cítim, že sa opäť môžem posunúť o niečo ďalej. Vnímam to pozitívne a na zmenu sa veľmi teším. V Poprade sú iba najvyššie ambície, preto sú tie prvotné pocity také dobré.

Osobné ciele si nezvyknem dávať, ide mi skôr o tímový úspech. Budem sa snažiť urobiť pre to maximum, pričom nezáleží, či v bránke budem ja alebo niekto iný. Viem totiž, aká je moja úloha v mužstve a chcem, aby chalani vždy vedeli, že som tam a že sa na mňa môžu spoľahnúť,” povedal 29-ročný Matej Kristín podľa webu HK Poprad.

Matej Kristín chytal v Nových Zámkoch od decembra 2018 po príchode z českého Šumperka. V minulosti na Slovensku pôsobil aj v Trenčíne či Zvolene, štyri sezóny strávil vo Francúzsku v Lyone, Briancone a Tours. Český gólman Nechvátal prišiel do Popradu v úvode novembra z francúzskeho Nice, za "kamzíkov" však chytal aj v minulej sezóne.