Tragická nehoda: Zrážka rýchlika s dodávkou, dvaja mŕtvi
22 | 01 | 2020 I Natália Sollárová

Pri zrážke vlaku a auta v Žarnovici zahynuli dvaja zamestnanci železníc. Ako píšu tvnoviny.sk, v tom čase bola hustá hmla a kolízia sa stala na priecestí bez závor.


V utorok predpoludním, na železničnom priecestí v Žarnovici v smere do Lukavice, stála dodávka s logom ŽSR. Vtom do nej narazil rýchlik. O život prišli dvaja muži, ktorí boli vo vnútri auta.


Ako informoval Jozef Rozemberg z Hasičského a záchranného zboru,  išlo o vlak R811 z Bratislavy do Košíc. „Táto tragická udalosť sa stala tesne pred vlakovou stanicou Žarnovica. Dve osoby z dodávky utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Z cestujúcich vo vlaku nikto neutrpel žiadne zranenia.


Na mieste zasahovali hasiči, ktorí vyslobodili osoby z havarovaného auta a urobili protipožiarne opatrenia.


Vlaková doprava na trase zo Žarnovice do Zvolena bola prerušená od 10:40 h na niekoľko hodín v jednom smere. Cestujúci boli prevážaný náhradnými autobusmi.




Protestujúci dav ľudí prerušil míting ĽSNS
Odhadom asi dve tisícky občanov a ďalších aktivistov v utorok hlasným protestom prerušili míting ĽSNS pred historickou radnicou v Levoči. Transparentmi, hlasným krikom a pískaním dali najavo jasný nesúhlas s politikou, ktorú táto strana... Čítať ďalej
21 | 01 | 2020 | TASR