MIMORIADNE: Putin a Merkelová sa stretli s novinármi po oficiálnych rozhovoroch
11 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Ruský prezident Vladimir Putin a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa aktuálne venujú novinárom po oficiálnych rozhovoroch v Moskve. Obaja vedúci predstavitelia prediskutovali bilaterálne a medzinárodné otázky vrátane situácie na Blízkom východe a na Ukrajine. Informuje o tom spravodajská agentúra RT.


Putin v sobotu hostil Merkelovú na návšteve v Kremli. Hlavná časť ich rozhovorov sa konala za zatvorenými dverami, pričom prebrali „najhorúcejšie“ otázky, ako to vyhlásil sám Putin.

Putin a Merkelová prediskutovali vzťahy medzi svojimi krajinami, a tiež hospodársku spoluprácu, ale aj situáciu v Sýrii, Líbyi a dokonca aj "výbušnú situáciu" na Blízkom východe. Dvojica tiež diskutovala aj o občianskom konflikte na východe Ukrajiny, ako aj o krokoch potrebných na zastavenie krviprelievania.

Aj keď už bol program rozhovorov odhalený, očakáva sa, že novinári bližšie objasnia, o čom presne Putin a Merkelová diskutovali.



Na Floride zatkli Iránčana s mačetou a nožmi. Išlo o odmenu za Trumpovu hlavu?
Polícia z Palm Beach zatkla muža vyzbrojeného radom nožov v blízkosti Trumpovho rekreačného strediska Mar-a-Lago. Americké médiá zdôraznili, že podozrivý je iránskym štátnym príslušníkom, a že jeho údajný motív bola "neexistujúca odmena" za... Čítať ďalej
11 | 01 | 2020 | Marek Molnár