Kočnerovci chceli späť desaťtisíce z Technopolu, ale neuspeli
07 | 01 | 2020 I Gabriel Matta

Z Threemy Mariana Kočnera vyplýva, že napriek kľučkám a úskokom bol práve on šedou eminenciou nepriateľského prevzatia miliónového majetku Technopolu. Správu priniesol portál Aktuality.sk


Kauza Technopol II. je o majetku samotnej nehnuteľnosti, budov Technopolu. Ide o ikonicky známu budovu dvojvežiaka v petržalke. Prenájom tejto nehnuteľnosti každý mesiac generuje veľmi slušný zisk. V administratívnej budove je totiž luxusná reštaurácia, kaviareň, samoobslužná jedáleň či kancelárie, píšu Aktuality.


Desaťtisíce eur mesačne z prenájmu tejto nehnuteľnosti však ešte do leta minulého roku tiekli k ľuďom okolo Mariana Kočnera, ktorí v tejto kauze dnes figurujú už aj ako obvinení. Správu budovy totiž mala podľa informácií portálu Aktuality na starosti firma Technopol Services Denisy Pávkovej. Tá je obvinená, že po eskalácii manželských nezhôd ukradla akcie Technopolu. Dozorujúci prokurátor Maroš Žilinka ale od Technopolu odstavil ešte aj Kočnerových ľudí. Rozhodol sa totiž, že budovu Technopolu bude spravovať ním určený nezávislý správca, aby sa nezvyšovala spôsobená škoda z ktorej bol obvinený Kočner.


Ten sa následne obrátil so sťažnosťou proti takémuto konaniu u Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, kde ale neuspel. „Generálny prokurátor v zastúpení prvej námestníčky generálneho prokurátora rozhodol tak, že podaniu nevyhovel,“ reagovala vtedy hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.






Aktuality uvádzajú, že kým dnes už zavraždený novinár portálu Ján Kuciak, písal vtedy o podozrivých prepojeniach aktérov z kauzy Technopol na Kočnera, ten cez svoje správy v Threeme riadil ešte aj platby za prenájom kancelárií. Oficiálne za priestory síce platili firme Technopol Services na čele s Pávkovou, všetko však zastrešoval Kočner. 


Ficovo obvinenie majú teraz v rukách Kaliňák s Kováčikom
O obvinení Roberta Fica zo schvaľovania trestného činu a hanobenia rasy Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nerozhodol. Píše denník SME. Čítať ďalej
07 | 01 | 2020 | Gabriel Matta