Miléniali sa obracajú na astrológiu v boji proti stresu
29 | 12 | 2019 I Dominik SImon

Astrológia je na vzostupe, najmä medzi mileniálmi, ktorý sú podľa Americkej psychologickej asociácie najvystresovanejšími Američanmi. Generácia, ktorá vyrastala online, sa teraz obracia o pomoc na starú praktiku. Informuje portál CBS.


Webové stránky a aplikácie ako Astrology Zone, AstroStyle a Co-Star uspokojujú túžbu po sebapoznaní a vedení. A mileniáli používajú to, čo sa naučia, aby si určili všetko od toho ako sa vysporiadať so životnými výzvami až k tomu s kým pôjdu na rande.

Miléniáli hlásia viac stresu a menej istoty o svoju budúcnosť ako akákoľvek iná generácia pred nimi,“ uviedla editorka časopisu Cosmopolitan Jessica Pelsová. „Sú tiež menej nábožensky založení ako boli generácie pred nimi. A tak hľadajú pomoc.

Pelsová uviedla, že chuť jej publika na astrologický obsah je obrovská.

74% mojich čitateľov mi povedalo, že sú. citujem: "posadnutý astrológiou, " ”povedala Pelsová. „A 72% z nich každý deň kontroluje svoj horoskop.

Aj keď možno viete, že ste napríklad „Panna“ alebo „Blíženec“, nejde len o „znamenie zverokruhu“. Pochopenie astrológie je oveľa zložitejšie. „Takže horoskopy "znamení", ktoré si prečítate v novinách alebo online, sú ako jedna odrobinka astrologického koláča,“ povedal autor a astrológ Chani Nicholas. A tak mileniáli netrávia čas len čitaním horoskopov, ale učia sa svoje "rodné mapy", ktoré vysvetľujú polohu všetkých planét v okamihu, keď sa niekto narodí. „Pozeráme sa na oblohu aby sme videli čo sa deje, akú stopu nám zanechala“ povedal Nicholas. „A z tejto stopy si vyvodíme čo to pre nás znamená. Je to niečo ako mať mapu svojho života.

Nicholas sa pozrel na "rodnú mapu" člena spravodajstva CBS Vladimíra Duthiersa.

Toto je snímka oblohy v okamihu, keď si sa prvýkrát nadýchol“ povedal Nicholas. „Merkúr je planétou komunikácie. Je vo vašom prvom dome seba samého., Znamená to že niečo vo vás je stále ovplyvňované archetypom Merkúra.

Som ukecaný,“ povedal Duthiers. „To o mne ľudia hovoria.

To som nepovedal,“ zasmial sa Nicholas.

Zdanlivo esoterická prax sa stala dostupnejšou vďaka aplikáciám a sociálnym médiám. Žijúc tak v časoch, ktoré sa môžu zdať trochu neisté, mnohí miléniáli obracajú svoj zrak na hviezdy. „Millenniáli vyrastali väčšinou online“ hovorí Nicholas. „A tak došlo k obrovskému preplneniu informáciami. Vo všetkom zhone a strese teraz nachádzajú mileniáli astrológiu, ktorá im môže pomôcť pochopiť svoju identitu.

Pelsová uviedla že zistila, že záujem jej čitateľov o astrológiu presahuje demografiu.

Všetci sú tym pobláznený“ povedala Pelsová. „Je to komunikačný nástroj. Keď napríklad povieš: „ Merkúr je na ústupe, počuješ kolektívne stonanie. Je to pre nich spôsob, ako sa spojiť s ostatnými."

Ak chcete skontrolovať svoju "rodnú mapu", kliknite na link astrostyle.com/birthchart/.

V Mexiku našli bádatelia cez 1000 rokov starý mayský palác
Archeológovia objavili na východe Mexika pozostatky viac ako 1000 rokov starého mayského paláca. Na 55 metrov dlhú a 15 metrov širokú stavbu narazili bádatelia na nálezisku Kulubu, ktoré leží asi 100 kilometrov západne od známeho letoviska Cancún... Čítať ďalej
28 | 12 | 2019 | Dominik SImon