Muž, ktorého polícia zadržala s maketou zbrane v Ostrave, skončil na psychiatrii
27 | 12 | 2019 I Dominik Simon

Muž, ktorého polícia v stredu zadržala v Mestskej nemocnici Ostrava s maketou zbrane, je podozrivý z výtržníctva. Vzhľadom k svojmu zlému duševnému stavu bol umiestnený do psychiatrickej nemocnice. ČTK to dnes povedal policajný hovorca René Černohorský.


"Po vykonaných procesných úkonoch, vyťažení dostupných kamerových záznamov, výsluchoch svedkov ostravskí policajti zahájili úkony trestného konania pre dôvodné podozrenie zo spáchania výtržníctva. Okrem toho sa podozrivý podrobil aj lekárskemu vyšetreniu a pre jeho zlý duševný stav rozhodol lekár o umiestnení do psychiatrickej nemocnice," vyjadril sa Černohorský.

Nie je podľa neho preukázané, že by sa muž maketou pištole niekomu vyhrážal alebo niekoho ohrozoval. Dôvody jeho konania polície skúma. "Zisťuje sa, či tú maketu zbrane mal schovanú v oblečení, alebo či ju držal v ruke," povedal hovorca.

Muža zadržala v areáli nemocnice policajná hliadka v stredu večer, potom čo ju privolala pracovníčka nemocnice. Našla u neho napodobeninu zbrane, podľa dostupných informácií išlo o detskú guličkovú pištoľ. Dychová skúška na alkohol a drogy bola u zadržaného negatívna. Nikto pri udalosti nebol zranený.

Pred dvoma týždňami štyridsaťdvaročný muž z Opavska strieľal v Ostrave v čakárni jednej z ambulancií polikliniky Fakultnej nemocnice. Pripravil o život sedem ľudí, ďalších dvoch zranil. Polícia vraha v priebehu niekoľkých hodín vypátrala, pred jej zásahom ale spáchal samovraždu.

Žena blízka masovému vrahovi z Ostravy prehovorila: Povedal mi, že sa Vianoc nedožije!
Doteraz takmer bezproblémový bezpečnostný technik Ctirad Vitásek († 42) šokoval celú krajinu, keď v utorok vpadol do čakárne traumatológie Fakultnej nemocnice v Ostrave a zastrelil tam 7 nevinných ľudí. Motív jeho činu vyšetruje polícia. Pre server... Čítať ďalej
14 | 12 | 2019 | Dominik Simon