Uber čelí obvineniam zo 6000 sexuálnych útokov počas jázd v taxíkoch!
06 | 12 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Uber dostal v rokoch 2017 a 2018 takmer 6000 hlásení o sexuálnych útokoch vo svojich vozidlách v Spojených štátoch. Medziročne sa ich počet zvýšil, ale v pomere k počtu jázd, ktorý v minulom roku vzrástol, klesol o 16 percent. Vyplýva to z dlho očakávanej správy o bezpečnosti, ktorú poskytovateľ alternatívnej taxislužby dnes zverejnil.


Celkom dostala spoločnosť v uvedenom období hlásení o 5981 sexuálnych napadnutí , ktoré sa údajne stali počas niektorých z 2,3 miliardy uskutočnených jázd. Z toho vyplýva, že 99,9 percenta jázd nepoznamenali bezpečnostné problémy, zdôraznila firma, ktorá podniká aj v Českej oblasti.

Takmer polovica ohlásených útokov ide na od pasažierov,  vo zverejnenej správe tohto typu. Tá má podľa agentúry Reuters verejnosť presvedčiť, že Uberu záleží na bezpečnosti.

"Zverejniť dobrovoľne správu, ktorá sa zaoberá takto náročnými bezpečnostnými otázkami, nie je ľahké," povedal spravodajskému serveru BBC šéf právneho oddelenia Uberu Tony West. "Väčšina firiem o záležitostiach ako je sexuálne násilie nehovorí, pretože by tak riskovali negatívnu publicitu a kritiku verejnosti. Ale my cítime, že je čas na nový prístup," dodal.

Uber v minulosti čelil kritike ohľadom bezpečnosti svojich jázd a súdnym konaním kvôli nevhodnému správaniu niektorých svojich vodičov. Pred dvoma týždňami prišiel o licenciu na prepravu cestujúcich v Londýne okrem iného práve kvôli nedostatočnej bezpečnosti cestujúcich.

ďalšie info tu.

Firma podniká v 70 krajinách. V súčasnosti podľa BBC podobnú správu o bezpečnosti zo žiadneho ďalšieho trhu neplánuje.

Čo si myslia Nemci o Merkelovej? Podľa nich vládne zle, a to nie je vôbec všetko!
Viac ako dve tretiny Nemcov je nespokojných s prácou vlády konzervatívnej únie CDU / CSU a sociálnej demokracie (SPD) kancelárky Angely Merkelovej, zároveň si ich ale takmer dve tretiny želajú ďalšie pokračovanie tohto kabinetu. Rôznorodé výsledky... Čítať ďalej
06 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová