„Zrejme infarkt.“ Lietadlo s Babišom muselo na ceste z Japonska núdzovo pristáť
27 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Návrat z Japonska bol pre českého premiéra Andreja Babiša a jeho manželku Moniku poriadne dlhý. Airbus A380 musel núdzovo pristálť v Šanghaji.

Šéf českej vlády postoval na svojom Facebooku, že kvôli infarktu jedného z cestujúcich ich Airbus A380 musel núdzovo pristáť v Šanghaji. Ďalší človek vraj spadol zo schodov a Babiš sa kvôli spotrebe paliva zatúlal v myšlienkach až ku klimatickej aktivistke Grete Thunbergové.

"Čau ľudia, konečne doma," napísal Babiš, aby pridal prekvapivý úvod: "Spiatočný let bol horor, museli sme s Airbusom 380 núdzovo pristáť v Šanghaji, aby sme vyložili cestujúceho so zdravotnými problémami, čo sa asi vystresoval z turbulencií. Zrejme infarkt. "

Patálie pri cestovaní ale nebrali konca. "Ďalší človek ešte k tomu spadol zo schodov. Myslel som na Grétu, keď mi letuška hovorila, že musíme vypustiť 35 ton paliva, aby sme mohli bezpečne pristáť," uviedol premiér a potom pokračoval: "Cesta bola nekonečná, nabrali sme meškanie. Našťastie sme mali v Dubaji rezervu štyri hodiny na prestup, tak sme to stihli len tak tak."



Inak si návštevu Japonska, kam aj s manželkou Monikou vyrazili namiesto prezidenta Miloša Zemana, na intronizáciu nového cisára, veľmi pochvaľoval. "Japonsko je úžasné. Veľkolepé uvedenie cisára Naruhito na trón. Tokio. Kjóto. Zážitky na celý život," pripísal si k tomu.