Freddie Mercury o vzťahu s Eltonom Johnom: O čo prosil Elton pred smrťou Mercuryho?
25 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Za mesiac uplynie 28 rokov od chvíle, čo nás opustil legendárny spevák Freddie Mercury. Toho spájalo priateľstvo s nemenej slávnym kolegom z brandže Eltonom Johnom. O čo Elton prosil v najťažších chvíľach na konci roka 1991?


Medzi radom hviezd svetovej populárnej hudby sa priateľstvo nenosí, Freddie Mercury a Elton John však boli výnimkou. Vídali sa kedykoľvek to len bolo možné, vzhľadom k pracovným záväzkom to však bolo len málokedy. 

Oveľa častejšie sa potom vídali od chvíle, čo frontman Queen ochorel. "Bol častejšie doma, takže Elton prichádzal pravidelne, možno každých 14 dní tam sedel a rozprával sa s Freddiem, obzvlášť posledný rok. Robil to, aby Freddie vedel, že nie je sám. Bol to dôkaz veľkého priateľstva medzi nimi, "popisuje niekdajší Mercuryho komorník.

Naposledy sa obe hviezdy videli krátko pred smrťou. "Všetci sme vedeli, že sa blíži koniec. Myslím, že to bolo asi týždeň pred ňou, keď prišiel Elton. Musel ísť nahrávať do Paríža, a tak nám dal všetkým číslo a prosil, aby sme mu zavolali, keby sa niečo dialo, "spomína muž, ktorý dnes žije v Česku.

Freestone na Eltonovi ocenil, že robil všetko pre to, aby sa o schôdzkach nedozvedel tlač. "Nikto nevedel, že chodia na návštevy, s výnimkou tej úplne poslednej. Vtedy ho priviezlo Bentley k hlavným bránam a ľudia sa pýtali:, Čo sa deje? Prečo ste tu? 'Odpovedal, že len prišiel navštíviť priateľa, "tvrdí komorník.

Tajomstvá Freddie Mercuryho: Kto ako (jediný) pozná miesto jeho posledného odpočinku?
Tento rok to bude už 28 rokov, čo nás navždy opustil legendárny spevák kapely Queen Freddie Mercury. Hoci o ňom dnes vieme prakticky všetko, jeho posmrtný život je dodnes v mnohých ohľadoch obostretý tajomstvom. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Ján Prokop