Karel Gott a jeho finančné problémy: Veľké daňové nedoplatky! Nešlo o malé peniaze
24 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Toto vedel len málokto! Karel Gott († 80) v posledných rokoch svojho života riešil finančné problémy, čo mu na zdravie nepridalo. Nie že by nemal žiadne peniaze, ale úrady mu prišli na veľké daňové nedoplatky. Celá kauza dokonca skončila na súde.


Nešlo o malé peniaze! "Môj účtovník zle zdanil moje zahraničné príjmy, a tak tam vznikol istý nedoplatok. Išlo celkovo o osem rokov," vyhlásil spevák pred rokmi. Podľa informácií denníka Aha! išlo o 500 tisíc eur. A to nie je zanedbateľná suma. Gotta jeho zaplatenie dosť bolelo a nenechal situáciu len tak. Záležitosť dal na súd. Jeho právnik namietal, že úradníci pri vymeriavaní doplatku pochybili, čo nakoniec Najvyšší súd uznal. Štát potom Gottovi väčšinu peňazí vrátil. Ale.

Slávik rozbehol s ministerstvom ďalší finančný proces. Tentoraz chcel vrátiť náklady skoršieho konania, ktoré platil zo svojho. Išlo o 50 tisíc eur. Lenže Obvodný súd pre Prahu 1 jeho žalobu v roku 2014 (rok pred tým, než ochorel na rakovinu lymfatických uzlín, pozn. Red.) Neuznal. "Nie som z toho nadšený a považujem to za nespravodlivé, pretože víťazná strana by trovy konania hradiť nemala. Ale zmieril som sa s tým a nebudem sa odvolávať, "predniesol vtedy.

Súd rozhodnutie objasnil tak, že u predchádzajúcich daňových procesov zastupoval speváka všeobecný splnomocnenec, a nie právnik alebo daňový poradca, a tak na preplatenie peňazí od štátu nemal nárok." Ak sa nechá žalobca zastupovať všeobecným zástupcom, musia znášať prípadné náklady tohto zastúpenia zo svojho, pretože v takom prípade sa nejedná o náklady účelne vynaložené, " uviedol sudca Radek Paclík. Karla Gotta v dobe daňového sporu zastupoval ako umelecky, tak finančne Jaroslava Herzer (66). "Nemôžem sa k čomukoľvek vyjadrovať," napísala denníku Aha !. Podľa našich informácií je viazaná mlčanlivosťou, ktorú spevákovi v čase ukončenia spolupráce v roku 2015 podpísala.

Jiřina Bohdalová o Gottovi: "Veľmi často naletel podvodníkom!"
Bol to dobrák, no niekedy aj Majster Karel Gott naletel! Jiřina Bohdalová vyhlásila pred týždňom vo svojej reči na zádušnej omši, že častokrát naletel podvodníkom. Celkom iste mala namysli aj podnikateľa Miroslava Provodu a zastreleného kráľa... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | Ján Prokop