SMER s Glváčom opäť podržali Kočnera.
22 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Za zrušenie milosti, udelených Kočnerovi v kauze Technopol dnes hlasovala takmer celá opozícia aj poslanci Mostu-Híd. SMER bol proti.








SMER si Kočnera opäť podržal. Milosti udelené v kauze Technopol Mariánovi Kočnerovi s komplicmi Michalom Kováčom ml. a ...., ani dnes parlament nezrušil. Milosti udelil v tejto veci ešte v roku 1997 bývalý prezident Michal Kováč, otec Michala Kováča ml., ktorý v tejto kauze figuroval ako Kočnerov komplic. Michalovi Kováčovi ml. však milosť zrušili poslanci už pred dvoma rokmi, keď sa v parlamente lámali tzv. Mečiarove amnestie. Kočner vtedy ako jediný unikol.

V parlamente sa dnes hlasovalo o návrhu, ktorým mali byť tieto milosti zrušené. Ústavný zákon, ktorý predložilo hnutie OĽaNO však neprešiel, hlasovalo zaň len 73 zákondarcov prevažne z opozície a Mostu-Híd. V podstate celý poslanecký klub SMERu, vrátane Roberta Fica sa pri hlasovaní zdržal, čím podržali opäť Kočnera bez možnosti stíhania v tejto kauze.

Kováč mladší ako "nový" veľvyslanec? Jeho minulosť vrhá tiene podozrenia
Zuzana Čaputová dnes odovzdala poverovacie listiny novým veľvyslancom, ktorí budú pôsobiť v Argentíne, Spojených arabských emirátoch a Izraeli. Jedným z nich je aj Michal Kováč ml., ktorý sa ale spája s nejednou kauzou. Čítať ďalej
28 | 08 | 2019 | Peter Bachan

Rovnako však "nehlasovali" aj nezaradení poslanci Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek, ktorí zvyknú podporovať koalíciu. Zdržala sa aj väčšina klubu SNS. Za zrušenie milosti boli len dvaja národniari - Štefan Zelník a Radovan Baláž.


Osobitne poburujúce je podozrenie, že táto osoba, ktorej bola v minulosti udelená milosť, stála za vraždou dvoch mladých ľudí, a to novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice,“ napísali v dôvodovej správe poslanci OĽaNO. „(…) existuje dôvodné podozrenie, že rozhodnutie o udelení milosti napr. osobe už spomenutého Mariána Kočnera bolo udelené na základe vydierania samotného omilosteného,“ uvádza sa tiež v správe k návrhu zákona.

Zrušenie milosti Kočnerovi hrozilo už v roku 2017, aj vtedy však predovšetkým Smer a SNS Kočnera podržali. Podržali ho aj v decembri 2018, keď bol v parlamente tiež návrh na zrušenie milosti, vtedy ho predkladala SaS.

Čaputová vymenovala Kováča ml., lebo to "považovala za poslednú formalitu". Čo tým myslí, nepovedala
Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala syna bývalého prezidenta Michala Kováča ml., "pretože to považovala za poslednú formalitu", píše SME. Čo tým ale myslí? To sme sa nedozvedeli. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Kočnerov komplic Michal Kováč ml. bol tento rok vymenovaný za veľvyslanca Slovenskej republiky v Saudskoarabských emirátoch na návrh Miroslava Lajčáka (tiež SMER). Prezidentka Čaputová však aj napriek týmto všetkým podozreniam návrh prijala a Kováča vymenovala. Vtedy jej Kočner nevadil, lebo Lajčák si ho podľa jej slov presadil a jej úloha pri menovaní bola iba formálna.

Kto je Michal Kováč mladší? Jeho meno sa spája s nejednou kauzou
Michal Kováč mladší je synom prvého slovenského prezidenta Michala Kováča. Dlhú dobu pracoval ako vedúci slovenského Ekonomického a kultúrneho úradu na Taiwane, kde sa ale zaplietol v pochybných finančných machináciách, ktoré dosahovali hodnotu 30... Čítať ďalej
29 | 08 | 2019 | Roman Suchý