FOTO: Toto si maestro Gott rozhodne nezaslúži! Neznámy "umelec" ho zvečnil svojsky
20 | 10 | 2019 I Magda Danková
Sociálnymi sieťami koluje obrázok graffiti, ktorým sa anonymný umelec zrejme rozhodol vzdať hold zosnulému Karlovi Gottovi. Pekná myšlienka sa však minula účinkom. Graffiti maľba, ktorá sa má nachádzať v bližšie nezistenom českom meste totižto pripomína čokoľvek iné, len nie legendárneho speváka.

"Český grafiťák kreslil Karla Gotta, ale vyšiel mu skôr Quasimodo z disneyovky Zvonár u Matky Božej ? " uvádza populárna Facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom s tým, že tip mali dostať od čitateľa;



Fanúšikovia sa nevedia zhodnúť, či sa nepodarený portrét Karla Gotta viac ponáša na zosnulého slovenského herca Stana Dančiaka, alebo žijúceho expremiéra Róberta Fica. Okrem množstva uštipačných komentárov ponúka zaujimavý pohľad užívateľka vystupujúca pod menom Zuzka Skybová;

"Každý nejako začínal... Postupne sa môže zdokonaľovať. Ide o princíp. Chcel si uctiť pamiatku niekoho.
A myslím že Gott by to ocenil keďže bol sám umelec."Dodáva. Fanúšikovia sa tiež v komentároch neváhali podeliť o tie vydarenejšie graffiti portréty obľúbeného československého umelca.

Zdroj: kotlina.org 


Tento portrét Gotta by sa mal nachádzať v českom meste Náchod a poľský graffiti umelec ho zvečnil pri príležitosti umelcových 80-tich narodenín, ktoré boli žiaľ jeho posledné.

Veronika Kollárová si speváka pripomenula decentným portrétom v pražskom podchode. Autorom graffiti na stene priechodu od vestibulu metra Múzeum, smerom na Vinohradnícku triedu v Prahe je umelecká skupina Artsprayers.