Na Bratislavskom hrade sa konala omša na počesť Karla Gotta. Bohoslužbu nechal zorganizovať Andrej Danko
14 | 10 | 2019 I Ján Prokop

V nedeľu sa na Bratislavskom hrade sa uskutočnila omša na počesť zosnulej legendy Karla Gotta. Účasť prijalo rad slovenských politikov vrátane predsedu českej Poslaneckej snemovne Radka Vondráčka. Bohoslužbu v kaplnke na Bratislavskom hrade odslúžil biskup František Rábek.


Omšu na Bratislavskom hrade, (kde sa bohoslužby bežne nekonajú,) nechal na počesť Majstra zorganizovať predseda parlamentu Andrej Danko. Ten sa už spolu so slovenským premiérom Petrom Pellegrinim, v sobotu zúčastnil zádušnej omše za zosnulého speváka vo svätovítskej katedrále na Pražskom hrade.

Topky


"Karel Gott pestoval krásu spevu, krásu hudby. Dúfame, že ho cesta privedie na cestu k Bohu," povedal Rábek, ktorý je duchovný biskup v slovenskej armáde.

Omši sa na Bratislavskom hrade okrem Danka a Vondráčkovej, zúčastnilo niekoľko ministrov, poslancov a samozrejme verejnosť. V hradnej kaplnke bola vystavená veľká fotografia Karla Gotta.

Niektorí slovenskí politici a mnoho obyvateľov, vyjadrili svoju sústrasť dokonca zápisom do kondolenčnej knihy na českom veľvyslanectve v Bratislave. Ľudia pri budove ambasády zapaľovali sviečky, pokladali kvety alebo fotografie.

Gott počas svojej dlhej speváckej kariéry často vystupoval aj na slovensku. V roku 1966 vyhral v slovenskej metropole prvý ročník festivalu populárnych piesní Bratislavská lýra s piesňou Mám rozprávkový dom, ktorú spieval po slovensky.

Zdrvená Dara Rolins pohreb Gotta takmer nezvládla: „Svoj smútok chcela pred verejnosťou skrývať“
Populárna Slovenská speváčka Dara Rolins bola jednou z pozvaných hosti Karlovho pohrebu, a počas smútočného obradu smútok rozhodne neskrývala. Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Ján Prokop