VYHYNUTIE ĽUDSTVA? Vedci desia verejnosť vážnym objavom! Treba sa obávať?
13 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Pred 12 800 rokmi na Zem dopadol asteroid, ktorý vyhubil veľkú časť ľudstva. Zistili to vedci s tým, že ľudia vtedy mali na málo. Mohli zahynúť prakticky úplne všetci.


Dopad asteroidu na Zem spôsobil katastrofu, ktorá vyhladila niektoré živočíšne druhy. Nechýbalo veľa a mohla viesť aj k zániku ľudskej populácie. Tvrdia to vedci z Univerzity Witwatersrand v Johannesburgu. Informoval server Dailymail.

Pred takmer 13 tisíc rokmi žili pravekí ľudia v Severnej Amerike, náhle však úplne zmizli. Juhoafrickí odborníci tvrdia, že to je preto, že došlo ku klimatickým zmenám, ktoré nespôsobili len zánik tejto, ale aj iných raných ľudských civilizácií.

Vedci sa domnievajú, že za tým stojí práve pár asteroidov, ktoré vyvolali globálne ochladenie a Zem sa ocitla v miernej dobe ľadovej, zatiaľ čo hladiny morí stúpali.

Podľa vedcov nemožno vylúčiť, že sa niečo podobné nemôže stať znova. Chcú preto, aby sa ľudstvo viac obrnilo proti podobným hrozbám.

Archeológovia v Severnej Amerike a Afrike sa zhodujú, že na oboch týchto kontinentoch došlo k veľkým zmenám. Fakt že za nimi stojí asteroid ale na 100% teraz ešte tvrdiť nemôžu.

Napriek tomu tejto teórii nahráva aj nový objav. Nedávno bol v severnom Grónsku pod ľadovcom Hiawatha nájdený kráter veľký tridsať kilometrov. Vedci predpokladajú, že ho vytvoril práve tento asteroid, ktorý tam dopadol pred 12 800 rokmi.

Čierna diera sa zobudila a zažiarila 75 krát jasnešie. Vedci sú bezradní
Supermasívna čierna diera v strede Mliečnej dráhy sa práve prebudila a "zažiarila" 75-krát jasnejšia ako kedykoľvek predtým. Astronómovia sú bezradní, keďže čierna diera bola viac ako 20 rokov "ticho". Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Imrich Kovačič