LEGENDA SA LÚČI S LEGENDOU: Jágr zostal v katedrále po omši za Gotta úplne sám
13 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Omši za zosnulého Karla Gotta (+80) sa zúčastnil rad známych tvárí, vrátane hokejovej legendy Jaromíra Jágra (47). Na ňom bol už pri príchode do katedrály vidieť obrovský smútok. Bývalý hokejista dokonca zostal posledný sedieť v lavici, aj keď všetci hostia po omši z katedrály odišli.


Jaromír Jágr sa s Gottom po bohoslužbe ešte lúčil mlčky sám v katedrálnej lavici. Bolo na ňom vidieť už pri príchode, že ho smrť speváka veľmi zasiahla. Jaromír si Majstra nesmierne vážil a veľkú poklonu mu vystrihol verejne i po oslave jeho osemdesiatych narodenín. Vtedy bývalý hokejista vyhlásil, že bol to pre neho jeden z najväčších zážitkov.

Jágra a Gotta mnohé spájalo. Pokora, slušnosť, profesionalita, talent, obľuba u celého národa. To je len minimálny zoznam vlastností, ktoré tieto české legendy zdieľali. Jaromír ako vynikajúci hokejista sa vďaka svojej usilovnosti, drine a talentu dostal tam, o čom všetci športovci snívajú - na absolútnu špičku. Na pomyselnom vrchole sa desiatky rokov držal aj božský Kája. Len títo dvaja ale vedeli, čo za takým úspechom stojí.

Facebook


Dojemná snímka, na ktorej je vidieť, že Jaromír zostal v katedrále sedieť sám, zaznamenala jedna z prítomných žien.

"Ten pohľad ma dostal, keď zaznela posledná pieseň Už z hor, znie zvon ... a ľudia odišli, ostal ticho sedieť v katedrále jeden posledný človek ...," napísala dojemne žena. Rad ľudí táto fotografia znova donútila k slzám.

VIDEO: Írsky športový tím tragicky vypadol z kamiónu (VIDEO)
Radosť sa rýchlo premenila na hrôzu pre gaelský futbalový tím, ktorý oslavoval víťazstvo v írskej dedine Enniskerry, pretože oslavujúci hráči padli z hornej časti kamiónu po tom, ako sa zábradlie zrútilo. Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Marek Molnár