"Mŕtva nevesta" zatknutá - iránska "Angelina Jolie" obvinená z bohorúhania
08 | 10 | 2019 I Magda Danková
Sahar Tabar, 22-ročná iránska žena sa stala svetovo známou, keď na instagrame začala zverejňovať fotky svojho bizarného výzoru. "Fanúšikovia" jej zvláštny štýl označovali ako "zombie", "mŕtvu nevestu" či zlú dvojníčku Angeliny Jolie. Mladá iránčanka, ktorá sa preslávila ešte v roku 2017 ako príklad desiatok nepodarených plastických operácií, teraz čelí viacerím obvineniam vrátane bohorúhania.



Instagramová hviezda údajne podstupila viac ako 50 plastických operácií, aby sa podobala známej hollywoodskej herečke. Podľa Tabarovej slov len túžila potom, aby jej tvár vyzerala "zábavnejšie". Iránčanka tvrdí, že každá z fotiek, ktorú zvejenila je jej spôsobom "sebavyjadrenia" a takpovediac "umením".

Príkaz na zatknutie vydal teheránsky súd, ktorý sa zaoberá kultúrnymi zločinmi a sociálnou a morálnou korupciou. Sahar čelí obvineniam z rúhania, podnecovania násilia, získavania príjmu nevhodnými prostriedkami a povzbudzovania mládeže ku korupcii.

Hneď po vznesení obvinenia bol zrušený aj jej instagramový účet. Podľa agentúry Tasnim bola Sahar Tabar zatknutá po mnohých sťažnostiach verejnosti. Píše britský Guardian.