ĎALŠÍ ODCHOD Z PREZIDENTSKÉHO PALÁCA: Kto skončil u Čaputovej tentokrát? Poznáme detaily!
08 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Odborníčka na protokol poskytla ešte v lete dlhý rozhovor ženskému mesačníka Emma o tom, aká dôležitá je jej práca pre prezidentku Zuzanu Čaputovú. Dnes je tomu všetkému inak.


Špecialistka na protokol Katarína Strýčková už od 1. októbra už u Čaputovej nepracuje.

K téme Zuzana Čaputová čítajte viac:

ODHALENIE: Čaputová minula celý jej rozpočet na zahraničné cesty, teraz potrebuje takmer 200-tisíc eur navyše!
Rozpočet prezidentky Zuzany Čaputovej narazil na prvý vážnejší problém - nestačili jej financie na zahraničné cesty do USA a Japonska. Celú situáciu potom musel hasiť rezort financií. Čítať ďalej
05 | 10 | 2019 | Peter Bachan


"V kancelárii prezidenta republiky SR som pracovala ako externá poradkyňa prezidentky v oblasti protokolu na základe dohody o pracovnej činnosti v rozsahu maximálne 10 hodín týždenne. Predmetnú dohodu som ukončila k 30. septembru 2019," cituje Strýčkovú Plus 7 Dní.

Dôvod ukončenia pracovného pomeru však neuviedla. Ako uviedla prezidentská kancelária pre plusku, že jej mesačná odmena sa pohybovala okolo 1100 eur v hrubom.

"Mojou pracovnou náplňou vrámci trojmesačného pôsobenia bolo poskytovanie odborných osobných konzultácií prezidentke, komplexná príprava šatníka na oficiálne príležitosti (nástupné oficiálne návštevy), s tým súvisiaca starostlivosť a osobná asistencia v rámci oficiálnych reprezentatívnych povinností prezidentky doma a v zahraničí a zúčastňovanie sa na určených oficiálnych podujatiach alebo pracovných cestách prezidentky," hovorí ďalej Strýčková.

Je nutné pripomenúť, že okrem externej protokolistky má Čaputová samostatné oddelenie, ktoré sa  zameriava na pravidlá etikety na tej najvyššej štátnej úrovni. Pracuje tam dokopy sedem ľudí.

Súvisí jej odchod nejak s ďalšou kauzou, ktorá sa spája s prezidentskou kanceláriou ohľadom výrokov jednej zo zamestnankýň? K téme čítajte viac:

Nenávistný príspevok zamestnankyne Kancelárie prezidenta bude Čaputová riešiť osobne
27 | 09 | 2019 | René Skalný


Moja činnosť na sociálnych sieťach bola, je a ostáva pod vysokou mierou sebakontroly. Vzhľadom na diskrétnu povahu mojej práce vždy beriem do úvahy možné vplyvy a súvislosti, a dôrazne tým dbám na dôstojnosť každého človeka, ktorému radím, vrátane hlavy štátu. Mám za to, že na mojich sociálnych profiloch žiadny príspevok, ani výsostne súkromného charakteru, nikdy nebol pre nikoho urážlivý, zosmiešňujúci, hanlivý, alebo celkovo nevhodný," bráni sa odborníčka na protokol.

Jej odchod teda aj naďalej ostáva pod rúškou tajomstva. V prípade nových zistení vás budeme informovať.

KŇAŽKO NEKOMPROMISNE O ČAPUTOVEJ: Nech sa prezidentka spamätá, TOTO je pre neho nepochopiteľné!
Jedna z tvárí Novembra ´89 bol aj herec a bývalý minister kultúry Milan Kňažko, ktorý sa čerstvo vyjadril na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej. Čítať ďalej
06 | 10 | 2019 | Peter Bachan