Rus žaluje Apple za to, že z neho „spravili homosexuála“ potom, čo dostal Gaycoiny namiesto Bitcoinu
05 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Kuriózna žaloba pristála na stôl jedného z moskovských súdov. Istý D. Razumilov žaluje spoločnosť Apple za to, že z neho telefón iPhone, presnejšie jedna aplikácia virtuálnej peňaženky z obchodu App Store, urobila gayov. Po firme požaduje presne milión rubľov. Informoval server DailyMail.


Žaloba bola podaná 20. septembra a súdom bude prejednávaná v októbri. O netradičnom prípade informoval s odkazom na ruské médiá server BBC. Razumilovova právnička Sapizhat Gusnejevová uviedla, že sa jedná o serióznu žalobu.

Čo presne sa stalo a z čoho Razumilov firmu Apple viní? V roku 2017 si na svoj iPhone nainštaloval aplikáciu virtuálnej peňaženky. Namiesto objednaných Bitcoinov mu však prišlo podľa nich prišlo 69 GayCoinov - to je kryptomena vyrobená pre členov LGBTQ komunity. K transakcii mala byť pripojená správa s textom "Neodsudzuj, kým to nevyskúšaš".

V Španielsku hacker napadol počítače magistrátu, žiada výkupné v bitcoinoch
Neznámemu hekerovi sa v uplynulých dňoch podarilo prevziať kontrolu nad počítačovým systémom vedenia mesta Jerez de la Frontera na juhu Španielska. Od radnice teraz žiada výkupné vo forme digitálnej meny bitcoin. Čítať ďalej
05 | 10 | 2019 | TASR


Podľa žaloby Rus očividne takto "silnému" tlaku podľahol. "Pomyslel som si, že je to pravda. Ako môžem súdiť niečo, čo som neskúsil? "Uviedol Razumilov. Rozhodol sa preto, že si vyskúša intímne spojenie s rovnakým pohlavím.

"Teraz mám stáleho priateľa a neviem, ako to vysvetliť rodičom," stojí ďalej v žalobe. Muž dodáva, že sa mu život zmenil k horšiemu a tvrdí, že ho spoločnosť Apple "postrčila k homosexualite pomocou manipulácie". Zmeny v jeho živote Razumilovovi spôsobili morálnu a mentálnu ujmu, a preto od spoločnosti požaduje odškodné.

Gusnejevová tvrdí, že aj keď GayCoiny prišli do virtuálnej peňaženky, ktorá je aplikáciou tretej strany, spoločnosť Apple má zodpovednosť za svoje služby, teda aj za aplikácie, ktoré vo svojom obchode ponúka. Ako rozhodne súd môže byť jasné už po prvom vypočutí, ktoré je naplánované na 17. októbra.

Firma Apple, vlastní všetky vaše osobné informácie. Zvukové záznamy sexu nie sú výnimkou
02 | 09 | 2019 | Tomáš Kubec