Polícia zadržala muža, na ktorého bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz
05 | 10 | 2019 I SITA

Polícia v Spišskej Novej Vsi zadržala 37-ročného Juraja, na ktorého bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz. Príkaz na zatknutie vydal súd v Chomutove, Česká republika, za zločin krádeže vlámaním.


Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, spišskonovoveské pohotovostné motorizované jednotky vo štvrtok večer spozorovali vozidlo značky BMW, ktorého osvetlenie nebolo v súlade s predpismi.

„Policajti na zastavenie vozidla použili výstražné svetelné a zvukové zariadenie a znamenie STOP, vodič však nereagoval, naopak, zrýchlil a v spišskonovoveských uliciach policajtom unikal. Policajné hliadky prenasledovali unikajúce vozidlo a snažili sa ho zablokovať služobnými vozidlami, vodič však na výzvy polície nereagoval, bezohľadnou a riskantnou jazdou pokračoval ďalej, až následne pri tzv. Levočskej bráne v Spišskej Novej Vsi nezvládol vo vysokej rýchlosti riadenie vozidla, pri brzdení dostal šmyk a prednou časťou vozidla narazil do kovového stĺpika," uviedla hovorkyňa.

Vodiča, ktorý však z miesta ušiel, sa hliadke nakoniec podarilo zadržať. Následne na policajnom oddelení zistili jeho totožnosť.

Keďže sa muž sťažoval na bolesť v kolene, ktorú si spôsobil pádom počas úteku pred policajnými hliadkami, previezli ho do spišskonovoveskej nemocnice na ošetrenie. Tam bol zároveň podrobený aj toxikologickému vyšetreniu. Muža následne umiestnili do cely policajného zaistenia.