MIMORIADNE: Polícia zadržala recidivistu, policajného agenta a spisovateľa v jednej osobe - Jozefa Draga
03 | 10 | 2019 I René Skalný
Známy recidivista a človek spájaný s pozemkovou mafiou je už v rukách polície. Jozef Drag alias elitný policajný agent Jozef Kovačovič alias autor knižných bestsellerov Doren Levron sa preslávil už dávnejšie. "Trojjediný" Drag mal byť príslušníkom tajného policajného komanda, kde operoval priamo v najvyšších kruhoch mafiánskej skupiny. Verejnosť vtedy šokoval vyjadreniami, že pracoval priamo pod rozkazom ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Súd vydal na Jozefa Draga zatykač pre podvody a marenie vyšetrovanie. Na úteku bol celých osem mesiacov. Dnes ráno ho však Lovci lebiek z policajného prezídia podľa portálu NASTOPE.SK zadržali.

KALIŇÁK AKO SLOVENSKÝ ŠEJK? Na Slovensku vzniká firma, ktorá spája exministra so Spojenými arabskými emirátmi
Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák je už podľa jeho slov na "politickom dôchodku". To však neznamená, že by sa nevrátil k svojej "starej láske" - podnikaniu. Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Recidivistu Jozefa Draga, ktorý v minulosti pracoval v špeciálnom policajnom útvare pod názvom Odbor zvláštnych operatívnych činností, chytili v jeho dome v Šenkviciach. Podľa našich informácií je už v týchto chvíľach vo väzbe v Ilave, kde si počká na ďalšie procesné úkony.

Jozef Drag bol korunným svedkom v kauzách pozemkovej mafie, za čo si vyslúžil beztrestnosť. Jeho svedectvá sa však na súdoch ukázali ako zmätočné a často nepravdivé. Ľudí obžalovaných v týchto kauzách preto súdy spod obžaloby oslobodili.

Senát najvyššieho súdu preto žiadal prokurátora, aby Draga obžaloval a aby ho mohli súdiť za trestné činy podvodov s pozemkami v kauzách takzvanej pozemkovej mafie. Prokurátor Špeciálnej prokuratúry Alexander Biró však žiadosť Najvyššieho súdu odmietol vykonať. Uvádza portál NASTOPE.sk

Alena Zsuzsová mohla naozaj spolupracovať s kriminálnym spravodajstvom. Overiť sa to však nedá
15.8.2019 Hlavný denník upozornil na zistenia Radovana Bránika, ktoré súvisia aj s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Táto stopa nás najnovšie priviedla k novým, konkrétnym prepojeniam na istý štátny... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Za zmienku stojí aj ďalšie Dragovo alter-ego; "Dorel Levron je pseudonym. Vlastným menom Jozef Drag, údajný šéf bratislavskej bytovej mafie, vydal knihu s autentickými príbehmi zo slovenských väzníc, kde sedel práve pre obvinenia z podvodov s nehnuteľnosťami.

Vyrastal v bratislavskej Petržalke, vyučil sa za kuchára a čašníka. Bol niekoľkokrát súdne trestaný, čím sa netají ani vo svojej knihe a okrem tých slovenských pozná i zahraničné väznice." Uvádza sa na jednom z mnohých knižných portálov v rámci biografie autora.

Zdá sa, že osoba Jozefa Draga priťahuje veľmi zvláštne stuácie. Takmer, akoby človek nevedel rozoznať rozdiel, kde sa končí príbeh jedného recidivistu a kde začína fiktívny príbeh literárneho hrdinu.