AKTUALIZOVANÉ: Vo veku 80 rokov zomrel legendárny český spevák Karel Gott
02 | 10 | 2019 I Peter Bachan

V utorok krátko pred polnocou zomrel český spevák Karel Gott.


Gott trpel akútnou leukémiou.

"S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera (v úterý), krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny," uviedla jeho manželka, ktorú cituje portál aktualne.cz.

Karel Gott bojuje s akútnou leukémiou, lekári ale bohužiaľ dobré správy NEMAJÚ!
Karel Gott bojuje s akútnou leukémiou ako lev, ale lekári pre neho bohužiaľ nemajú len dobré správy. Podľa niektorých odborníkov je najúčinnejšia liečba u speváka, ktorý už jedno nádorové ochorenie porazil, prakticky... Čítať ďalej
24 | 09 | 2019 | Ján Prokop


V roku 2015, kedy si prebral aj historického 40. Zlatého Slávika, Gottovi diagnostikovali nádorové ochorenie uzlín. Do konca februára roku 2016 absolvoval šesť chemoterapií. 18. marca oznámil, že nádorové ochorenie vymizlo.

Gott má na svojom konte skoro tristo (!) albumov a desiatky miliónov predaných platní.

K úmrtiu sa vyjadril aj slovenský premiér Peter Pellegrini.

Karel Gott bol fenoménom, ktorý celé svoje pôsobenie pomáhal odpútať sa ľuďom od svojich bežných životných problémov a ponúkal im umenie, ktorému rozumeli a s ktorým sa vedeli stotožniť. V reakcii na správu o úmrtí českého speváka to na sociálnej sieti uviedol predseda vlády.

Kiska sa po operácii srdca rýchlo zotavuje, ex-prezidenta operovali 3,5 hodiny pri plnom vedomí
02 | 10 | 2019 | Magda Danková


"Jeden z najúžasnejších hlasov, ktorý celé desaťročia vnášal radosť do duší Čechov i Slovákov, už nikdy nezaznie," reagoval premiér.

"Zbohom, maestro, nech váš hlas ostane navždy v srdciach ľudí, ktorým právom učaroval," dodal Pellegrini na sociálnej sieti.

Český spevák Karel Gott býval na všetkých kolegov, vrátane tých mladých, vždy milý a usmiaty. Takto si na neho spomína slovenský skladateľ a spevák Vašo Patejdl. V roku 2014 vydal Gott album S pomocí přátel. Jednu z pesničiek s názvom Chci tě mu zložili Patejdl a textár Ľuboš Zeman.

„Poznali sme sa dlho, ešte z čias Bratislavskej lýry, za tie roky sme sa stretávali na rôznych koncertoch a programoch. Ku všetkým kolegom, vrátane tých mladých, bol vždy milý, usmiaty. Koľkokrát sme sa stretli, vždy ma žiadal, aby som už aj jemu napísal pesničku. Naša prvá bližšia spolupráca bola pri duete Neznámy pár, ktorú naspievali s Marikou Gombitovou," zaspomínal si pre TASR Patejdl.

Minimálna mzda na Slovensku od januára stúpne na 580 eur
Minimálna mesačná mzda na Slovensku sa od začiatku budúceho roka zvýši zo súčasných 520 eur na 580 eur. V stredu o tom rozhodla vláda. Najnižší hrubý zárobok za každú odpracovanú hodinu stúpne na 3,333 eura zo súčasných 2,989 eura.... Čítať ďalej
02 | 10 | 2019 | SITA


Neskôr podľa jeho slov naspieval parádne skladbu Voľnosť, ktorú napísal do filmu Cinka Panna režiséra Dušana Rapoša. "Žiaľ, naša posledná spolupráca bola na albume S pomocí přátel, na ktorý sme prispeli s textárom Ľubošom Zemanom pesničkou Chci tě. Plánovali sme ešte ďalšie, k tomu už, žiaľ, nedôjde. V posledných rokoch som ho veľmi obdivoval, ako statočne bojuje s chorobou, nezavrel sa do ústrania a vlastne zomrel na pódiu. Želám mu z celého srdca, aby mal v nebi toľko priateľov ako tu na zemi," zhrnul Patejdl.

Správu budeme aktualizovať.

Dcéra Karla Gotta Dominika dodržala sľub svojmu otcovi: Vyjadrenie samotnej Dominiky! Ako to momentálne prebieha?
Zdravotný stav Karla Gotta (80) teraz znepokojuje celý národ. Ale bezpochyby najviac trápia jeho rodinní príslušníci napríklad slávikova dcéra Dominika (46) kvôli nemu podstúpila liečbu. Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | Ján Prokop