STREĽBA VO FÍNSKU: Jeden mŕtvy a najmenej 10 zranených pri útoku na nákupné stredisko
01 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Najmenej jedna osoba bola zabitá a ďalších 10 bolo zranených pri útoku na nákupné stredisko vo ​​fínskom meste Kuopio, kde sa práve nachádzali žiaci z vysokej školy Savo. Jedným zo zranených je podozrivý páchateľ, ktorého zatkli zodpovední úradníci.


Podľa miestnej polície k násiliu došlo v nákupnom stredisku Herman, kde nákupné stredisko poskytlo svoje priestory pre univerzitu Savo.

Policajti museli na zadržanie jediného podozrivého použiť strelné zbrane.

Obete boli prevezené do nemocnice, pričom dvaja z nich sú vo vážnom stave. Budova obchodného centra bola opáskovaná políciou, aj keď polícia verí, že situácia už nepredstavuje riziko.

Niektorí svedkovia prezradili médiám, že útočník pri útoku použil nôž. Polícia sa k incidentu okamžite nevyjadrila a uviedla, že tlačová konferencia sa uskutoční neskôr v tento deň.

&utm_campaign=dlfix

Obchodné stredisko Herman je dočasne hostiteľom univerzity Savo, zatiaľ čo v jej kampuse prebieha obnova, podľa agentúry YLE. Centrum sa nachádza v južnej časti mesta asi 4 km od centra a v priestore sa malo nachádzalo približne 600 študentom a 50 zamestnancom vysokej školy.