Obrovské prekvapenie na kandidátke SaS
01 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič
Richard Sulík predstavil svoj návrh kandidátky. Okrem už známych mien sa na kandidátke objavil aj bývalý riaditeľ RTVS a predtým aj TV Markíza Václav Mika a k SaS-károm sa má čoskoro pripojiť aj bývalý elitný vyšetrovateľ NAKA. Ľudia okolo Ľubomíra Galka na Sulíkovej kandidátke nefigurujú. Výnimkou je však ešte Jana Kiššová, ktorej Sulík drží na kandidátke miesto číslo 3, kvôli prepojeniu so zakladajúcim členom strany Jozefom Boskovičom.

Niektorí členovia však túto Sulíkovu kandidátku vnímajú ako pokus o senzáciu, ktorá však môže skončiť ako totálne harakiri. Názory na rozkol v strane SaS sa líšia. Časť podporuje rozhodnutie predsedu Richarda Sulíka zbaviť sa „vzbúrencov“ okolo Ľubomíra Galka. Opraty v SaS-ke však stále držívo svojich rukách Richard Sulík a ten ako prvý predstavil svoj návrh vlastnej kandidátky.

AKTUALITA: Trojkou na Sulíkovej kandidátke má byť bývalý šéf RTVS Václav Mika
Informáciu zverejnil denník Pravda. Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Už pred víkendom sme vás informovali, že jednou z nových tvárí na Sulíkovej kandidátke do budúcoročných parlamentných volieb sa má stať bývalý neúspešný kandidát na bratislavského primátora Václav Mika, ktorý sa má podľa predstáv predsedu 10. miesto. Všetky ostatné mená v prvej pätnástke sú verejnosti už dobre známe ako bývalé a súčasné tváre strany. Zaujímavosťou je, že miesto číslo 3 zostalo zatiaľ neobsadené. Sulík totiž dúfa, že sa mu podarí presvedčiť Janu Kiššovú, aby ho prijala ona. Tá však aj naďalej stojí na strane Galka.

Denník Plus jeden deň zverejnil meno ďalšieho Sulíkovho kandídáta. S najväčšou pravdepodobnosťou bude kandidovať za SaS vo voľbách aj Pavol Milan, bývalý vyšetrovateľ NAKA (Národnej kriminálnej agentúry).