Harabin ako sudca končí! Dnes si urobil tlačovku cez Facebook.
01 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Samozvaný "víťaz" prezidentských volieb Štefan Harabin, dnes na svojej "tlačovke", ktorú si urobil na Facebooku, vyhlásil, že ako sudca končí. Rozhodol sa vstúpiť aktívne do politiky pod značkou politickej strany Vlasť. Na svoje tlačovej besede opakoval, že Vlasť je nosnou témou jeho politiky so sloganmi Vlasť pre každého.

Harabin sa počas predvolebnej kampani v prezidentských voľbách niekoľko krát vyjadril, že nikdy nebude politikom. "Ja som sudca!" vyhlasoval Harabin na mítingoch, "ísť do politiky, by bolo, ako keby riaditeľ nemocnice išiel robiť kuriča." Zjavne však Harabin zmenil svoj postoj, tak ako sa na politika patrí a teraz vyhlasuje, že je tu verejná objednávka a vôľa občanov.

Harabin môže prísť o talár. Čaputová mu podpísala ortieľ
19 | 09 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR


Vo vyhlásení sa odvolával na hlasy voličov v prezidentských voľbách, ktoré ho zaväzujú vsúpiť do politiky. Postaví sa teda do čela strany ako volebný líder. Žiadnych ďalších kandidátov, alebo osobnosti, ktoré pôjdu do tohto politického zoskupenia však nemenoval a ani nepredstavil.

V závere vystúpenia dal priestor na otázky prítomným novinárom. Nikto z nich sa však nič Harabina neopýtal a tak skončil a odišiel.