DANKO ÚTOČÍ: Stratifikáciu nemocníc je podľa neho "odrb", "NEFEŤ PLESEŇ, LIKVIDUJ JU!" je jeho heslom
29 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Predseda Národnej rady Andrej Danko poslal médiám tlačovú správu, v ktorej nazýva stratifikáciu nemocníc nazýva „odrbom“.


K téme Andrej Danko čítajte viac:

DANKO OTVORENE: SNS predkladá 9 zákonov, stratifikácia je pre neho prekvapením, chce tiež otvoriť diskusiu o potratoch
Návrhy koaličnej strany SNS, ktoré chce predložiť na októbrové rokovanie parlamentu, majú nulový vplyv na budúcoročný štátny rozpočet. Vyhlásil to v piatok na tlačovej konferencii predseda strany Andrej Danko. To však nie je... Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | TASR, Peter Bachan


Nasleduje kompletná tlačová správa Andreja Danka:

Andrej Danko: SNS je proti rušeniu nemocníc, skôr je za výstavbu, s heslom „NEFEŤ PLESEŇ, LIKVIDUJ JU!“

„Ak sa za štyri roky nič v zdravotníctve neurobilo, ak sa nemocnice pre ľudí nestavajú, ak nie je jasná sieť štátnych nemocníc, tak celá reforma pod názvom stratifikácia nemocníc je s prepáčením taký „odrb“ na občanov Slovenska. Hovorilo sa vraj, že sa nedostavaná nemocnica búra. Mám ale pocit, že sa ešte poriadne s búracími prácami ani nezačalo. Je potrebné riešiť výstavbu a opravy nemocníc. Mám za sebou ťažkú operáciu a viem, čo je to ležať v neistote. Práve preto sme navrhli zákon, ktorý pomôže rýchlejšie opravovať nemocnice a internáty,“ vyhlásil k reforme zdravotníctva predseda strany SNS Andrej Danko.

Ak vám niekto dnes hovorí, že stratifikácia vyrieši konečne problém zdravotníctva, tak vznikajú ďalšie otázky. „Aký je vzťah štátnych a súkromných nemocníc,“ pýta sa predseda Danko. „Uvedomujem si, že nie v každej menšej obci môže byť reálne pôrodnica. Som zásadne proti rušeniu štátnych nemocníc. Som proti, aby sme ustupovali súkromnému sektoru. Skôr som čakal, že pani ministerka príde a povie, ako sa dá rýchlo postaviť nemocnica, ktorá sa nám rozpadáva na Kramároch,“ dodal.

Problémom je aj vysoká cena liekov a to, že nemáme systémový nákup liekov, či štruktúru. SNS nebola zodpovedná za zdravotníctvo a strana nedovolí rušenie nemocníc. „Je mi veľmi ľúto, že sa takýmto spôsobom premrhali štyri roky v zdravotníctve,“ vyznal znepokojenie šéf SNS.

MATKA-PASÁK: Krajský súd zmenšil trest matke, ktorá nútila svoju dcéru k prostitúcii
Krajský súd v Košiciach sa tento týždeň zaoberal odvolaním v prípade obchodovania s ľuďmi. Čítať ďalej
29 | 09 | 2019 | Peter Bachan