"Kiskovci" si dnes budú voliť predsedu a podpredsedov strany
28 | 09 | 2019 I Magda Danková
Politická strana bývalého prezidenta Andreja Kisku Za ľudí zvolí na dnešnom ustanovujúcom sneme v Košiciach svojho predsedu, podpredsedov a členov predsedníctva.

Členovia strany Za ľudí budú na sneme schvaľovať volebný program strany do budúcoročných parlamentných volieb. Podľa posledných dvoch prieskumov verejnej mienky by sa novozaložená strana Za ľudí dostala do parlamentu. Agentúra Focus jej 19. septembra namerala 6,5 percenta, podľa výsledkov agentúry MVK z konca augusta by stranu volilo 7,9 percenta voličov. Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Phoenix by sa "Kiskovci" dostali do parlamentu zo ziskom 5,8 percenta.

PRIESKUM: Smer jasný víťaz. Prekvapenie na druhom mieste. Kiska a Matovič? Len veľmi tesne
27 | 09 | 2019 | Magda Danková


Andrej Kiska predstavil stranu Za ľudí a jej tváre v polovici júna. Sú nimi organizátor zhromaždení Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, primátor Nitry Marek Hattas, bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská, diplomat a riaditeľ think-tanku Carnegie Europe Tomáš Valášek, bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková, starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký či Kiskova spolupracovníčka z Kancelárie prezidenta SR Vladimíra Marcinková, ktorá je dcérou starostu Ledeckého.

Neskôr do strany pribudla aj Veronika Remišová, ktorá bola predtým dvojkou hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Podpisy nevyhnutné na registráciu strany odovzdali Kiskovci na ministerstve vnútra začiatkom augusta.