Blahová sa chystá zverejniť podobne veľkú kauzu ako „Čistý deň“, vo veci padli už prvé trestné oznámenia
27 | 09 | 2019 I Magda Danková
Poslankyňa za SaS, Natália Blahová podala dnes na polícii niekoľko trestných oznámení, v súvislosti s viacerými trestnými činmi. Kauza má v mnohých smeroch pripomínať „Čistý deň“.

„Bude to ako Čistý deň len v inom odtieni,“ povedala pre HN poslankyňa za SaS. Trestné oznámenia mali byť už v minulosti potvrdené príslušnými štátnymi orgánmi. Prípady majú pripomínať v určitých kontúrach kauzu okolo neslávne známeho resocializačného centra z Galanty. „Ten subjekt o ktorom hovoríme pritom naďalej funguje. To je na tom to ohromujúce,“ pokračuje Blahová pre HN.

Pripomeňme si, že kauza „Čistý deň“ vypukla v roku 2016, keď Natália Blahová na svojom blogu informovala o kontroverznom resocializačnom centre v Galante.

SULÍK SA ROZHODOL KONAŤ: Z kandidátky chce škrtnúť Rajtára aj Galka, je osud SaS spečatený?
Hospodárske noviny informovali o dnešnom večernom rokovaní strany SaS, kde sa môže rozhodnúť nielen o finálnej podobe kandidátky, ale aj o budúcnosti strany ako takej. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Podľa medializovaných informácií v ňom pravidelne dochádzalo k sexuálnemu zneužívaniu klientov a klientiek. Centrum nakoniec prišlo o akreditáciu. Viedli ho manželia Zuzana a Peter Tománkovci, ktorí sa dokonca podľa zverejnenej fotografie stretli aj s Marianom Kočnerom a ex-siskárom Petrom Tóthom. Celá kauza vtedy takmer stála Jána Richtera ministerské kreslo, keď sa ho poslanci pokúšali v parlamente odvolať.

Samotná Blahová zatiaľ nechcela byť konkrétnejšia. Nechcela ani bližšie pomenovať druh a typ zariadenia, ktorého prešľapy rieši. Objemom trestných oznámení to je vraj príbuzné známej kauze resocializačného centra manželov Tománkovcov.

Taktiež priznala, že má informácie z dobrých a overených zdrojov. Na kauze pracuje aj s poslancom Jozefom Rajtárom a detaily prípadu predstavia do dvoch týždňov. Informujú HN.