Slovenský futbalový zväz sa odvolal voči rozhodnutiu UEFA, Walesania sa boja, že im náklady nikto nenahradí
25 | 09 | 2019 I SITA

Verdikt Európskej futbalovej únie (UEFA), podľa ktorého sa má októbrový zápas kvalifikácie ME 2020 medzi Slovenskom a Walesom (10.10. v Trnave) uskutočniť bez prítomnosti divákov, sa u fanúšikov "červeného draka" stretol s rozpakmi. Ako to v takýchto prípadoch býva pravidlom, priaznivcom vrátia peniaze za vstupenky. Walesania sa však obávajú, že náklady na stornovanie leteniek a rezervované ubytovanie na Slovensku im pravdepodobne nikto nenahradí.


Britská televízia Sky Sports informovala, že šancu na stopercentné vrátenie nákladov majú akurát tí fanúšikovia, ktorí si od organizátorov športových zájazdov zakúpili kompletný balík so vstupenkou, letenkou a ubytovaním. Podľa spomenutého zdroja predstavujú priemerné náklady pre jedného Walesana približne 250 libier.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) sa už obrátil na UEFA s odvolaním proti rozhodnutiu, ktoré prišlo ako reakcia na správanie slovenských divákov počas nedávneho kvalifikačného zápasu v Budapešti proti Maďarsku (2:1).

Ako v stredu informoval SFZ prostredníctvom svojho oficiálneho webu, v prípade, že so svojím odvolaním pred odvolacou komisiou UEFA neuspeje, ponúkne deťom zo základných škôl a futbalových klubov možnosť pozrieť si zápas s Walesom zadarmo.

"Slovenský futbalový zväz poslal odvolacej komisii UEFA oficiálne odvolanie sa voči trestu včera, teda v utorok 24. septembra. Keďže nás však tlačí čas, musíme začať riešiť súčasne aj možnosť, že odvolanie SFZ komisia zamietne, a preto sme zverejnili na našej oficiálnej stránke futbalsfz.sk prihlasovací formulár a pokyny pre deti do 14 rokov, ktorým v takomto prípade umožníme vstup na štadión," uviedla pre agentúru SITA riaditeľka PR a tlačová hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.