Kabinet premiéra Pellegriniho bude riešiť personálne otázky aj viacero protokolov
25 | 09 | 2019 I SITA
Kabinet premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) bude riešiť personálne otázky aj viacero protokolov. Okrem iných tém sa budú ministri na dnešnom rokovaní vlády SR zaoberať aj schválením nástupcu bývalého šéfa Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého v rade pre prevenciu kriminality.

Svoje vlastné materiály predloží aj Ministerstvo spravodlivosti SR, ktoré žiada schváliť viacero protokolov či dodatkov k už jestvujúcim dokumentom. Ministerka vnútra SR Denisa Saková kolegov bude informovať napríklad o náhradách výdavkov v súvislosti s mimoriadnymi udalosťami v regiónoch.

Vláda bude diskutovať o personálnych zmenách vo vedení Hasičského a záchranného zboru, kde Alexandra Nejedlého vystriedal Pavol Nereča. Nejedlý v prípade súhlasu oficiálne skončí, ako člen rady vlády.

„Z dôvodu personálnych zmien v Hasičskom a záchrannom zbore bol do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru menovaný Pavol Nereča. Za účelom zabezpečenia riadneho fungovania rady ako poradného orgánu vlády Slovenskej republiky v oblasti prevencie kriminality je potrebné odvolať pôvodného člena rady a vymenovať nového člena rady," uvádza sprievodná dokumentácia.

Ministri dostanú na stôl aj materiál, ktorý popisuje prípravu na zavedenie digitálneho rozhlasu. Novelu zákona predloží Ministerstvo kultúry SR.