Sýrski migranti sa pokúsili prepašovať cez letisko. Zamaskovali sa ako ukrajinský volejbalový tím
23 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Grécka polícia zatkla ​​skupinu migrantov zo Sýrie, ktorí sa pokúšali oklamať kontrolu letiska tým, že sa vydávali za volejbalový tím z Ukrajiny.


Desať sýrskych migrantov bolo zadržaných cez víkend na medzinárodnom letisku v Aténach. V snahe oklamať kontrolu, boli všetci utečenci oblečení v rovnakých uniformách, pričom mali množstvo športových tašiek a dve volejbalové lopty.

Migranti tiež vlastnili ukrajinské pasy, ktoré boli uvedené ako ukradnuté alebo stratené skutočným Ukrajincom. Sýrčania plánovali letieť do švajčiarskeho Zürichu. Odtiaľ chceli cestovať do iných krajín Európskej únie, ale polícia nezverejnila viac detailov.

Napriek premyslenému maskovaniu boli odhalení a zadržaní. Muži vo veku 20 až 25 rokov teraz čakajú na to, aby ich priviedli do kancelárie generálneho prokurátora.

Na vrchole migračnej krízy v roku 2015 pricestovalo do Lesbosu, Kosu a iných gréckych ostrovov viac ako 875 000 migrantov zo Stredného východu.

Mnoho utečencov skončilo v preplnených táboroch, ako napríklad tábor Moria na Lesbose. Miestne médiá opakovane informovali o „neadekvátnych“ a „neľudských“ životných podmienkach v tomto tábore, ako aj o nekontrolovateľnom zločine, násilí a nepokojoch.

Pakistanský teroristický tábor Balakot bol "reaktivovaný", prehlásil generál indickej armády
Islamabád znovu spustil teroristický tábor v Balakote, ktorý bol zbombardovaný začiatkom tohto roku, uviedla indická armáda. Letecký nálet na tábor Balakot skoro priniesol pre tieto dva národy vojnu. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Marek Molnár