Sýria tvrdí, že pri Izraelom okupovaných Golanoch zneškodnila dron
21 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Sýrska štátna tlačová agentúra SANA v sobotu informovala, že neďaleko hraníc s Izraelom okupovanými Golanskými výšinami príslušné orgány odchytili a zneškodnili dron vybavený kazetovými bombami.

SANA neuviedla bližšie podrobnosti o drone, uverejnila však niekoľko fotografií, približuje agentúra AP s tým, že k tomuto incidentu došlo len dva dni po tom, čo bol nad predmestím Damasku Akrabá zničený iný dron. K zodpovednosti za vypustenie týchto bezpilotných strojov sa nikto neprihlásil.

Nálety a raketové útoky na území vojnou postihnutej Sýrie často podniká Izrael, ale málokedy to potvrdí. Židovský štát hovorí, že jeho cieľmi v Sýrii sú väčšinou základne iránskych síl a objekty libanonskej militantnej organizácie Hizballáh.

Trump: Zajatých bojovníkov IS prepustíme na hraniciach Európy
Spojené štáty totiž podľa Trumpových slov nebudú tisíce a tisíce zajatých ľudí držať na základni Guantanamo Bay ďalších 50 rokov a míňať na nich miliardy a miliardy dolárov. Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR


V susednom Libanone boli vo štvrtok zverejnené výsledky vládneho vyšetrovania, podľa ktorého dva izraelské drony, ktoré minulý mesiac havarovali v hlavnom meste Bejrút, boli na bojovej misii, pričom jedno z týchto bezpilotných lietadiel bolo vyzbrojené 4,5 kilogramami výbušnín.

Podľa libanonského ministerstva obrany bola udalosť z 25. augusta najnebezpečnejším aktom agresie zo strany Izraela od vojny medzi židovským štátom a Hizballáhom v roku 2006.