Mercedes-Benz vás prenesie do budúcnosti! Nový elektromobil EQS vás neprekvapí len svojím extravagantným výzorom
11 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Ako bude vyzerať blízka budúcnosť automobilov značky Mercedes-Benz? Pokiaľ tak ako pri koncepte EQS, potom to je skvelá správa. Toto auto je elegantné, luxusné, a aj keď je to elektromobil, zvládne dojazd až 700 km.




Môže sa zdať, že koncept EQS je trochu mimo ako sme zvyknutý pri značke s trojcípou hviezdou. Lenže to nie je pravda. Predstavte si časovú os a na nej si vyznačte začiatky ťahúňov luxusných sedanov u tejto značky. Trieda S bola predstavená v roku 2014 a facelift prekonala minulý rok. Už dnes sa testuje nástupca na rok 2020 alebo 2021.





Súčasný Mercedes E je v ponuke od roku 2016. Tieto autá určite prídu o svoje výsadné postavenie s tým, že sa pripravuje nová elektricky rad EQ. Pokiaľ si dosadíte tieto informácie, potom môžete dôjsť k informácii, že EQS môže byť elektrickým sedanom niekde okolo roku 2022 a ponúkať by sa mohol nielen pre zákazníkov túžiacich po triede S, ale napríklad aj pre tých s menšími ambíciami.




VIDEO: Prvé zábery nového elektromobilu Porsche Taycan. Lacný špás to nebude, čo vás prekvapí?
Na troch miestach zároveň prebehla v stredu 4. septembra premiéra Porsche Taycan. Či už na solárnej farme neďaleko Berlína, pri Niagarských vodopádoch, alebo pri veternej elektrárni na čínskom ostrove Pching-svokrom, pre Porsche sa jedna o veľký... Čítať ďalej
04 | 09 | 2019 | Ján Prokop