Lipšic verzus Kočner: Posledné slovo mala Ruskova Vierka, "pán Lipšic vy ma nepočúvate!"
09 | 09 | 2019 I Aneta Leitmanová

Kočner obžalovaný z falšovania zmeniek TV Markíza vypovedá pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava. Rozhodol sa tak nevyužiť svoje právo nevypovedať. Tak ako Pavol Rusko, aj Marian Kočner začal vysvetľovaním kauzy Gamatex, ktorá mala viesť k podpisu údajných zmeniek. Pokračuje pojednávanie s Marianom Kočnerom. Obžalovaný v kauze možného falšovania zmeniek voči televízii Markíza bude odpovedať na otázky týkajúce sa prípadu. V tomto momente otázky Kočnerovi kladie Daniel Lipšic.


Kočnera sa začína pýtať otázky samotný Daniel Lipšic. Toho zaujímajú dohody s exšéfom SIS Jaroslavom Svěchotom a Alexandrom Rezešom, s ktorými dohadoval Kočner odkúpenie Markízy koncom 90. rokov.

Lipšic sa pýta, či Kočner vie, že či menovaní muži sú nažive alebo nie. „Viem kam smerujete,“ reaguje Kočner. V príbehu o zmenkách totiž vystupuje množstvo osôb, ktoré už nežijú a nemôžu dosvedčiť Kočnerove slová.

Kočner povedal, že podľa neho namiesto Pavla Ruska mala posledné slovo vtedajšia manželka Pavla Ruska Viera.

Obžalovaný priznal, že koncom 90. rokov sa už skoro s Ruskom dohodli. Mal o tom Kočnera informovať vtedajší šéf Forzy a súčasný šéf SFZ Ján Kováčik.

„Na druhý deň Kováčik volá: Je mi to ľúto, ale z toho nič nebude. Rusko povedal, áno, ale Vierka povedala, že budeme bojovať, až kým nepadneme,“ rozpovedal príbeh spred rokov Kočner.

KOČNER BOJOVNE NA SÚDE: Predvolajte Haščáka, Lipšic bol koncipientom Ernesta Valka v roku 1999
Kočner obžalovaný z falšovania zmeniek TV Markíza vypovedá pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava. Rozhodol sa tak nevyužiť svoje právo nevypovedať. Tak ako Pavol Rusko, aj Marian Kočner začal... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Aneta Leitmanová


Marian Kočner uviedol, že podmienky vyplatenia zmeniek existovali len vo forme ústnej dohody.

Lipšic: "Dôverovali ste v tom čase Pavlovi Ruskovi?"

Kočner: "Neviem vám odpovedať. Čo je to dôverovať?"

Daniel Lipšic sa pýta, prečo Markízu nepredal už Rezešovi či nevyužil ostatné ponuky. "Neviem, či ste pán Lipšic nepočúvali alebo ma skúšate," krúti hlavou Kočner.

Ten povedal, že spomínal, že by nikto Markízu nekúpil s aktívnymi súdnymi spormi.

Kočner priznal, po otázkach Daniela Lipšica, že vie kde v súčasnosti býva Pavol Rusko.

Kočner: "Na Námestí slobody."

Lipšic: "Komplex Five Sar Residence?"

Kočner prikývol a následne sa nahneval, že vraj novinári píšu v článkoch, že s komplexom je spájaný.

"Komplex Five Star Residence nestaval Kočner a ani mu nepatrí," rozčúlil sa Kočner na novinárov.

Kočner sa chcel zmieriť s Markízou. Prokurátor Šanta sa bráni, že z neho robí Kočner hlupáka
Kočner obžalovaný z falšovania zmeniek TV Markíza vypovedá pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Bratislava. Rozhodol sa tak nevyužiť svoje právo nevypovedať. Tak ako Pavol Rusko, aj Marian Kočner začal... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Aneta Leitmanová


Kočner hovorí o dokumentoch s podpismi Pavla Ruska, ktoré s Aghom zháňali kvôli znaleckým posudkom ohľadom zmeniek. Išlo zrejme o listiny, ktoré mali v komunikácii v Threeme volať "slinoviny".