Aplikácia Google Mapy má nové vylepšenie! Teraz sa už naozaj nikde nestratíte
04 | 09 | 2019 I Ján Prokop
Google Mapy sú bezpochyby jednou z najlepších aplikácií pre navigáciu, či už ste kdekoľvek. Google sa snaží aplikáciu neustále vylepšovať a v poslednej dobe si časť užívateľov môže na platforme Android vyskúšať novinku, ktorá pomôže s orientáciou pri navigácii pre peších. Jedná sa o možnosť rozšírenej reality, vďaka ktorej sa nestratí naozaj ani antitalent na orientáciu v priestore.





Samotná rozšírená realita chvíľku hľadá, kde sa vlastne nachádza, potom určí, akým smerom sa vydať a následne vás povedie rozličnými pokyny k cieľu. Funguje to veľmi pekne a na spestrenie bežnej navigácie je to fajn funkcia. Ak telefón položíte vodorovne, aby ste nevyzerali, ako by ste všetky okolo fotili, mapa sa vráti späť do "bežného" režimu.



Google si rozšírenú realitu iba skúša a nie každý k nej má momentálne prístup. V mojom okolí sú ľudia, ktorí túto funkciu majú už niekoľko týždňov, ale aj takí, ktorí ju zatiaľ nemajú vôbec. Ďalšia známka testovacieho režimu je znak BETA v pravom hornom rohu a neustála snaha Google o spätnú väzbu.