Tragická smrť princeznej Diany: Plánovaná vražda? Detaily o ktorých ste doteraz nevedeli!
01 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Princezná Diana zomrela krátko po polnoci 31. augusta 1997, keď sa so svojím partnerom Dodim Al-Fayedom Ritz na Place Vendôme v Paríži snažili uniknúť deviatim francúzskym novinárom, ktorí Dianu prenasledovali. Aj po 22 rokoch ide o udalosť, ktorá vyvoláva viac otázok než odpovedí. Objavujú sa teórie, že Diana nezomrela náhodou. Alebo že vôbec zomrieť nemusela.


Dodi Al-Fayed a vodič Henri Paul, ktorý údajne riadil pod vplyvom alkoholu, boli mŕtvi hneď na mieste nehody. Princezná Diana ležala uväznená pod troskami auta. Potom, čo ju záchranári stabilizovali a odviezli do nemocnice Salpêtrière, sa zistilo, že jej zranenia sú príliš vážne.

Od tej doby sa vyrojila celá hromada špekulácií - niektorí sú presvedčení, že Diana bola tehotná. Podľa ďalších išlo o vraždu, v ktorej mal prsty niekto z kráľovskej rodiny.

Uznávaný britský patológ Richard Shepherd, ktorý je povolávaný k podobným prípadom, známym vraždám aj úmrtiam známych osobností. Lekár vydal knihu skutočných forenzných detektívnych prípadov - a prehovoril okrem iného aj o lady Diane!

Jeho rozprávanie začína v roku 2004, kedy dostal policajný vyšetrovateľ John Stevens za úlohu preveriť, či v prípade tragickej nehody lady Diany predsa len neexistujú nejaké pochybnosti.

22 rokov od smrti Diany, čo sa dialo krátko pred smrťou?
Od smrti lady Diany uplynie za pár dní 22 rokov. Hoci ju verejnosť milovala, sama bola vnútorne utrápená. Mala krátko po rozvode a poslední ľudia, ktorí sa s ňou stretli, tvrdili, že sa to na nej psychicky podpísalo. Čítať ďalej
20 | 08 | 2019 | Ján Prokop


V Mercedese tú noc bol vodič Henri Paul, Diana a Dodi na zadných sedadlách a Fayedov bodyguard Trevor Rees-Jones, ktorý sedel napravo od vodiča, pred Dianou. Nikto okrem Rees-Jones na sebe nemal bezpečnostný pás.

Prezradil tiež, čo presne sa stalo vo chvíli nárazu. "Vodič Henri Paul narazil na volant, čo dokazujú jeho zranenie. Len o mikrosekundu neskôr bol tiež zasiahnutý zozadu Dodi, čo bol veľký muž, ktorý sa pohyboval rýchlosťou viac ako 60 míľ za hodinu (asi 96 km / h)," načrtáva nehodu lekár .

Priateľ princeznej Diany aj vodič podľa neho boli okamžite mŕtvi. Patológ tiež poukazuje na to, že bodyguardi väčšinou nebývajú pripútaní, aby mohli v prípade potreby rýchlo zareagovať, Rees-Jones, ale podľa neho bol zrejme znepokojený divokou jazdou a tak si pás radšej zapol.

Diana podľa patológa neutrpela väčšie zranenia. "V skutočnosti mala len pár zlomených kostí a malé poranenia hrudníka - ale to zahŕňalo malú trhlinu v žile v jednej z jej pľúc," vysvetľuje.

Poukazuje aj na to, že princezná po príchode zdravotníkov sa zdala byť síce zranená, ale stabilizovaná. Navyše mohla komunikovať. "Zatiaľ čo sa všetci sústredili na Rees-Jonesa, ona pomaly krvácala zo žil do hrude. V sanitke postupne stratila vedomie. Keď utrpela srdcovú zástavu, bolo vynaložené všetko úsilie, v nemocnici ju resuscitovali. Chirurgovia identifikovali problém a pokúsili sa opraviť žilu. Ale bohužiaľ už bolo neskoro, "hovorí patológ.

Tragická havária, pri ktorej britská princezná Diana zomrela, nebola náhoda. Tvrdia to svedkovia udalosti, ktorí sa kvôli svojej výpovede teraz boja o život!

Robin a Jack Firestoneovi sa ocitli krátko po havárii ocitli na mieste nešťastia. Pre britský portál Daily Express ale až teraz popísali desivý zážitok z konca augusta 1997.

Tvrdí, že smrť princeznej Diany nebola spôsobená autonehodou. Podľa nich išlo o úmysel, dosť možno aj vraždu! Obaja si totiž vybavujú dve tmavá autá, ktoré sa v dobe tragickej havárie pohybovali na mieste činu.

Princ Charles: Dotlačený k svadbe a šikanovaný princeznou Dianou!
Tento týždeň si svet pripomína 22 rokov od tragických udalostí, pri ktorých zahynula milovaná britská princezná Diana. Jej život však nebol ružový a sprevádzal ho rad ťažkých chvíľ. Väčšina z nich sa točila okolo nešťastnej... Čítať ďalej
29 | 08 | 2019 | Ján Prokop


Manželia popísali, že tou dobou boli na ceste taxíkom do ich hotela v Paríži. Vošli do tunela Pont de l'Alma len chvíľu po tom, čo v ňom havaroval mercedes, v ktorom sedela Diana, jej priateľ Dodi Fayed, vodič Henri Paul a bodyguard Trevor Rees-Jones.

Tvrdí, že na mieste tragédie zahliadli okrem havarovaného auta aj dve podivne zaparkované a formálne vyzerajúce vozidlá. Priamo pred mercedesom princeznej Diany.

Vtedy ešte nevedeli, kto v aute sedí. Že to bola Diana sa dozvedeli až ďalší deň ráno. Okamžite preto vyhľadali políciu, ktorej chceli povedať, čo videli. Policajt ich ale mal odbiť s tým, že svedkov udalosti má dosť.

"Boli sme v šoku. Zomrela jedna z najslávnejších žien na svete a oni nechcú hovoriť so svedkami," uviedla Robin. Američania sa opakovane snažili kontaktovať britskú políciu, ich svedectvo ale nevypočuli.

Jediný, kto im načúval, bol otec zosnulého milenca princeznej Diany Mohamed Fayed. Ten mal totiž rovnakú teóriu ako oni, domnieval sa, že posádka auta bola zavraždená.

Vyšetrovatelia ale nakoniec rozhodli, že o vraždu nešlo. Z neúmyselného zabitia nakoniec obvinili vodiča mercedesu Henriho Paula a novinárov, ktorí sa hnali za autom.

Meghan terčom útokov! Jej blízky majú o ňu strach
Britská vojvodkyňa Meghan sa už niekoľko mesiacov stáva terčom ostrých výpadov zo strany verejnosti aj médií. To si všímajú jej blízki, ktorí majú o vojvodkyňu strach! Čítať ďalej
30 | 08 | 2019 | Ján Prokop