AKTUALIZOVANÉ: Polícia pri zásahu zabavila telefóny Moniky Jankovskej a ďalších sudcov v Bratislave
22 | 08 | 2019 I Peter Bachan

TV JOJ píše, že polícia dnes mala vykonať zaisťovacie úkony u štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a sudcov okresných a krajských súdov v Bratislave.


Jankovská sa pre JOJ-ku odmietla vyjadriť s tým, že má dovolenku. Televíziu odporučila na tlačový odbor ministerstva spravodlivosti, kde pôsobí ako štátna tajomníčka. Do funkcie ju dosadil vládny Smer.

„Monika Jankovská prisľúbila polícii plnú spoluprácu,“ povedala pre Denník N hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová. Podľa nej polícia zatiaľ nežiadala, aby Jankovská vypovedala.

Kočner chcel Moniku Jankovskú ako ministerku spravodlivosti. Jej meno sa spája s nejednou kauzou
Sudkyňa Monika Jankovská, ktorá teraz pôsobí na ministerstve spravodlivosti ako štátna zástupkyňa, popiera, že by bola v kontakte s Marianom Kočnerom, píše Denník N. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan


TV JOJ sa chcela spojiť aj s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, no nepodarilo sa. Televízia čaká aj na vyjadrenie hovorcu Policajného prezídia Pavla Adamčiaka.

Polícia mala podľa Denníka N zaistiť Jankovskej mobil, tak isto ako pri viacerých krajských a okresných sudcov v Bratislave. Polícia sa mala zamerať na ľudí, ktorí priamo komunikovali s Marianom Kočnerom prostredníctvom aplikácie Threema.

Vyjadrila sa už aj samotná Polícia SR. "V súvislosti s medializovanými informáciami o zaistených správach môžeme potvrdiť, že dnes policajti NAKA vykonali početné zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vzhľadom na súčasné štádium nie je možné poskytnúť bližšie informácie," píše polícia na Facebooku.

Vladimír Mečiar a Anton Martvoň potvrdili obsah Kočnerovej Threemy, ktorá sa týka Roberta Fica!
Ďalší deň, ďalšia zverejnená časť komunikácie Mariana Kočnera s Alenou Zsuzsovou. Tento "folklór" je už súčasťou nášho každodenného života, a očividne sa tak skoro z nášho života nevytratí, teda aspoň do parlamentných... Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Peter Bachan