PRACOVALA ZSUZSOVÁ PRE SIS? Nové informácie naznačujú aj túto možnosť
15 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Radovan Bránik informuje na svojom webe o tom, že vďaka vzneseniu obvinenia Alene Zsuzsovej a spol. sa odhalila možnosť, že mohli pracovať pre štát.


K téme čítajte viac:

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsovú a spol. obvinili z prípravy vraždy ďalších ľudí
Partiu okolo Zsuzsovej obvinili z prípravy vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


Najdôležitejšia časť z toho je, že to bol práve vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), ktorý na základe doteraz vykonaných úkonov mal vzniesť obvinenie štyrom osobám s iniciálami T.SZ., M.M., Z.A., a A.ZS. z objednávky a prípravy úkladných vrážd dvoch prokurátorov a advokáta. Ide o mediálne známe mená - Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Zoltán Andruskó a Alena Zsuzsová.

Bránik vo svojom článku píše, že on sám už dávnejšie zverejnil informácie o tom, ako Zsuzová "pôsobila v štruktúrach Slovenskej informačnej služby".

"Táto informácia bola prijatá v niektorých kruhoch rozpačito, či dokonca s odmietaním a jej spoľahlivého preukázania sa dožadovali mnohí. Hoci SIS neraz pripomína slabo stráženú samoobsluhu, jej personálne otázky sú predsa len do istej miery obostreté jemnou pavučinou tajomstva a ochrana zdrojov nepustí," píše Bránik.

MIMORIADNE: Radovan Bránik sa v piatok stretol s Tóthom v Nemecku. Pravosť fotky potvrdil sám Bránik
Peter Tóth sa aktuálne nachádza v zahraničí. Dnes mal vypovedať pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku, na ktorý sa ale nedostavil z obavy o svoju rodinu a vlastný život. Denník SME dnes uverejnil fotografiu, ktorá ho zachytáva na stretnutí... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan


O čom sa ale diskutovať nedá, sú právomoci a pôsobnosť Úradu inšpekčnej služby, ktorý je viazaný zákonom.

"Akékoľvek trestné činy civilných osôb ktoré nie sú hasičmi, vojakmi, príslušníkmi Horskej záchrannej služby, policajtami, príslušníkmi niektorej z tajných služieb, alebo jej evidovanými spolupracovníkmi v legalizácii a podobne však spadajú pod právomoci tzv. civilných vyšetrovateľov," pokračuje Bránik.

Keďže médiá už predtým informovali o tom, že v celom prípade môžu byť zapletení aj policajti, generálny prokurátor Jaromír Čižnár podľa Bránika očakával iný vývoj situácie.

CHARAKTER DÁME PREČ: Bugár takmer rok a pól klamal o stretnutí s Kočnerom. Najvyšší čas baliť kufre!
Aktuality.sk dnes ráno zverejnili nové informácie z komunikácie Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej, ktoré sa týkajú predsedu koaličnej strany Most-Híd Bélu Bugára. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Čižnár však ešte vo februári predpokladal, že sa vyšetrovanie prípravy vrážd prokurátorov a advokáta vráti pôvodnému tímu hneď po zistení, či a akým spôsobom boli do príprav zapletené aj osoby podliehajúce právomoci inšpekcie. Stal sa však pravý opak: dnes bolo vyšetrovateľom špecializovaného Úradu inšpekčnej služby vznesené obvinenie štyrom osobám, u ktorých doposiaľ nebola príslušnosť k žiadnemu z ozbrojených bezpečnostných zborov verejne známa a ani potvrdená," uvádza sa ďalej v článku.

Braník načrtáva len dve možné možnosti - buď vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vzniesol obvinenie osobám, ktoré nespadajú do jeho právomoci a teda postupoval nezákonne, alebo vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vzniesol obvinenie osobám, ktoré spadajú do jeho právomoci a teda postupoval zákonne. Náhle vzniká nová otázka - ktorá z týchto dvoch možností je horšia?

NOVÉ "KOČNEROVINY": 600 strán správ so Zsusovou, konšpirácie či oslovovanie "boss" stále nie sú všetko!
Ďalšie časti komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema dnes zverejnil Denník N. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"V prvom prípade by išlo o zarážajúcu nekompetentnosť vyšetrovateľa a nesprávne vyhodnotenie situácie: inšpekcia totiž môže konať iba v rozsahu, aký jej prikazuje zákon a iba voči osobám spadajúcim do jej kompetencií. Druhé možné vysvetlenie by znamenalo, že nielen Kočnerov liebling Zsuzsová - a.k.a "SIS ALINO" - ale rovno celá podarená štvorica pôsobila v službách štátu,"  vysvetľuje Bránik k záveru článku.

Bránik taktiež požiadal Ministerstvo vnútra SR o vysvetlenie a informáciu o zákonnosti postupu Úradu inšpekčnej služby na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám, zatiaľ bez odpovede.

"Vydrž. Kali to rieši," písal Kočner Zsuzsovej, keď chceli spolu založiť stranu Cieľ
Marián Kočner si s Alenou Zsuzsovou písal o "Hranolovi" či "Kalim", ktorý mu mal pomáhať s registráciou strany Cieľ, ktorú plánovali spoločne aj s bývalým SIS-károm Petrom Tóthom, píše Denník N. Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | Peter Bachan