ŠOK: V uliciach zaplaveného indického mesta útočia krokodíly (VIDEO)
02 | 08 | 2019 I TASR

V zaplavených uliciach indického mesta Vádódara zaznamenali prípady útokov krokodílov na psy po tom, ako v oblasti napadalo za 24 hodín až 50 centimetrov dažďových zrážok. Povodeň si podľa piatkového vyhlásenia miestnej polície vyžiadala aj päť obetí na životoch, píše agentúra AFP.


Približne 5000 ľudí muselo byť evakuovaných zo svojich domovov po tom, ako voda z krokodílmi zamorenej rieky Višvamitri zaplavila ulice tohto viac ako miliónového mesta v západoindickom štáte Gudžarát.



Video, na ktorom je vidieť, ako krokodíl v uliciach Vádódary z vody zaútočil na psa, sa medzitým v krajine stalo virálnym. Miestna polícia na margo tejto udalosti uviedla, že má informáciu o dvoch ďalších podobných incidentoch v iných častiach mesta.

Pre vysokú úroveň vody ostávajú vo Vádódare zatvorené mnohé cestné spoje aj železničná stanica. Do mesta by mali byť čoskoro vyslané zdravotné tímy z okolitých regiónov, aby tam zabránili šíreniu infekcií a nákazlivých chorôb.

Na následky monzúnových záplav zahynulo v Indii za posledných niekoľko týždňov 250 osôb, pričom najviac zasiahnuté boli štáty Ásam a Bihár na severozápade krajiny.

Nové sankcie USA súvisiace s prípadom Skripaľ poškodia vzťahy, prehlásilo ruské ministerstvo zahraničných vecí
Ruské ministerstvo zahraničných vecí vyjadrilo v piatok poľutovanie nad tým, že USA uvalili nové sankcie na Moskvu v súvislosti s vlaňajším útokom nervovoparalytickou látkou novičok na bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru v... Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | TASR